A1A3EdwinWielrennen

De Ceuster Bonache Cycling Team en Acrog-renners bereiden samen wegseizoen voor

MOL – Onder een stralende zon wordt er in het Spaanse Albir nog tot eind deze week getraind door de wielrensters van het 100 procent Belgische vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team.

Dit met het oog op het nakende wegprogramma dat volgende week start. Voormalig Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke, kopvrouw en speerpunt van het team, rijdt net als haar collega-rensters Laura Verdonschot, Jinse Peeters uit Mol, Lotte Baele en de herstellende Alicia Franck rondt in het fonkelnieuwe, lichtblauwe koerstruitje dat perfect past bij de donkerblauwe koersbroek.

Voor het wegprogramma ruilen ze hun bekende fuchsia-outfit in voor een gemeenschappelijke outfit die ze delen met de Acrog-rensters Floor Vanelsacker en Nette Coppens uit Massenhoven, beiden mee op stage, maar ook Melanie van Campfort uit Mol, Kaat Jansen uit Mechelen, Xenna De Bruyckere en Lore Sas uit Vosselaar.

Camiel van den Bergh: ‘Door de fijne samenwerking en doorstroming van wielertalent die we met hen hebben opgezet, staan we straks met een mooie koersbezetting aan de startlijn.’

‘In ideale omstandigheden zijn we ons aan het voorbereiden voor een mooi, gebalanceerd wegprogramma dat de vrouwen straks voor de wielen krijgen.’

‘Het gaat er soms heel ontspannen aan toe maar vergis je niet, er wordt hier ook keihard gewerkt en getraind.’

Samen met wegploegleidster Kaat Hannesen en de jeugd- en talentencoach Ellen Van Loy uit Herentals begeleidt Camiel niet alleen de veldrijdsters, maar ook de wegploeg van De Ceuster Acrog.

Vanaf mei neemt de wielerformatie deel aan verschillende wegkoersen en de kampioenschappen. (EM / Foto De Ceuster Bonache Cycling Team. Op de foto vlnr Camiel van den Bergh, Lotte Baele, Floor Vanelsacker, Nette Coppens, Jinse Peeters,  Laura Verdonschot, Jesse Vandenbulcke, Davy De Ceuster)

Views: 559

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more