A1A3EdwinWielrennen

Tweedistrictenpijl zorgt zondag opnieuw voor wielerpret in Deurne en Ekeren

DEURNE – Nu zondag 7 juli vindt de wielerwedstrijd ‘Argenta Classic – 2 Districtenpijl Deurne-Ekeren’ plaats.

Op de parking voor het districtshuis van Deurne is er een koerscafé met groot scherm en kinderanimatie.

Na de wielerwedstrijd viert het district de Vlaamse Feestdag met het evenement ‘Vlaanderen Zingt’.

De ‘Argenta Classic – 2 Districtenpijl Deurne-Ekeren’ bestaat uit drie wedstrijden:

*De Beker van België elite 2 en beloften starten om 11 uur in de Hooftvunderlei. Na enkele ronden verlaten ze rond 12.30 uur Deurne om richting Ekeren te rijden.

*De vrouwen UCI 1.1 WE (elite) starten om 13.15 uur in de Hooftvunderlei. Ze verlaten Deurne rond 15.20 uur om nog vier finaleronden te rijden in Ekeren.

*De U17 starten om 16 uur om negen ronden van zeven kilometer door Deurne af te leggen. De aankomst in de Hooftvunderlei wordt verwacht rond 17.30 uur.

De wielrenners volgen in Deurne een parcours dat loopt via de volgende straten: Hooftvunderlei, Frank Craeybeckxlaan, Ter Heydelaan, Ruggeveldlaan, Boterlaarbaan, Isidoor Opsomerstraat, Vaartweg, Sterckshoflei en weer terug naar de Hooftvunderlei.

Tijdens de doortocht van de wedstrijd zijn de straten van het parcours verkeersvrij. De toegelaten rijrichting is met de wielerwedstrijd mee.

Het startschot van deze wielerwedstrijd vindt plaats voor het districtshuis van Deurne, waar een koerscafé wordt opgesteld en ook de teampresentaties plaatsvinden.

Bezoekers kunnen hier – bij een hapje en een drankje – de wedstrijd van de vrouwen volgen op een groot scherm en de renners U17 meerdere keren zien passeren en finishen.

Voor de jongste bezoekers is er kinderanimatie voorzien, zodat het hele gezin kan genieten van deze sportieve dag. De vrouwenwedstrijd wordt vanaf 15 uur live uitgezonden op ATV.

Na de wielerwedstrijd gaat het feest verder, want het district viert aansluitend de Vlaamse Feestdag met het evenement Vlaanderen Zingt.

Elke Brydenbach (N-VA), districtsschepen voor sport en feestelijkheden: ‘We kijken er met z’n allen naar uit om de toeschouwers in groten getale te verwelkomen op 7 juli om de sfeer in beide districten te ervaren.’

‘De slogan ‘De koers is van ons’ zal die dag meermaals weerklinken. Naast de wielerwedstrijd is er zowel in Ekeren als Deurne een heleboel randanimatie, waaronder ‘Vlaanderen Zingt’ in Deurne. Laten we er samen een sportieve dag en een prachtig Vlaams volksfeest van maken.’

De renners arriveren in Ekeren  ter hoogte van het Kristus-Koningplein. Pleinconcerten zorgen ondertussen voor de nodige sfeer ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag.

De eerste doortocht van de mannen wordt er verwacht om 12.55 uur  met aankomst om 14.30 uur. De eerste passage van de vrouwen is rond 15.25 uur. Zij komen aan om 16.30 uur. Ook hier is de vrouwenwedstrijd live te volgen op een groot scherm.

De Argenta Classic – 2 Districtenpijl Deurne-Ekeren is een organisatie van Royal Anwerp Bicycle Club in samenwerking met de  districten Deurne en Ekeren. (EM)

 

Views: 238

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more