A sportnieuwsWandelen

Sneeuwklokjesdagen en wandelende takken

Preview winterwandeling en tentoonstelling met insecten, vrijdag 4 februari 2022, 14 uur, Kalmthout

Veel spektakel in Arboretum Kalmthout dezer dagen. In februari staan niet alleen de toverhazelaars en de sneeuwklokjes volop in bloei in de arboretumtuin, er komt ook een exotisch insectenvolkje op bezoek in de historische villa Vangeertenhof.

Sneeuwklokjesdagen

In februari bloeien de sneeuwklokjes in Arboretum Kalmthout met duizenden tegelijk! Wegwijzers leiden langsheen de witte bloementapijten en een installatie in het tuinprieel, de Gloriëtte, met Japanse mosballen van sneeuwklokjesplanten. Kom prachtige beelden maken vol winterse sfeer. De route staat bewegwijzerd van 5 februari tot en met 20 februari 2022. Meer info in de persmap, die je onderaan deze uitnodiging kunt downloaden.

Jungle vol wandelende takken

Van 5 tot en met 13 februari 2022 zijn bezoekers van alle leeftijden welkom in het Vangeertenhof om er een jungle vol wandelende takken en bladeren binnen te stappen. Iedereen krijgt de kans om verschillende soorten van deze gekke, tropische insecten van dichtbij te bewonderen in een échte mini-jungle.

Expeditieleider is ingenieur Wietse Chanet van Phasmedia die al sinds zijn tienerjaren met de insecten bezig is. Hij brengt verschillende soorten mee, waarvan enkele grote en bijzondere exemplaren. Er zijn ook opgezette wandelende takken te zien: enkele unieke exemplaren die Arboretum Kalmthout voor de expo mocht ontlenen uit het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen van Brussel en enkele stuks die opgezet zijn door STUFFed Taxidermy en die na de expo te koop zullen zijn. Meer info in de persmap onderaan dit bericht.

Views: 125

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more