A1AlgemeenMarathonTen miles

Nieuwe datum én nieuwe afstand voor Antwerp Marathon, inschrijvingen openen woensdag

 

Op zondag 22 oktober vindt de derde editie van de Antwerp Marathon plaats. De deelnemers hebben dit jaar drie afstanden om uit te kiezen. Naast een marathon (dat spreekt voor zich) en een halve marathon zal er voor het eerst ook een wedstrijd over 8 km op het programma staan. De inschrijvingen openen woensdag om 11u.

 

De deelnemers aan de Antwerp Marathon krijgen een maand extra om te trainen in vergelijking met vorig jaar, want het evenement schuift op van september naar oktober. “Voor marathonlopers is dit een topdatum. Zo blijft er na de zomer nog voldoende tijd om zich voor te bereiden. Oktober blijft de marathonmaand bij uitstek”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

 

Op zondag 22 oktober om 10u weerklinkt het startschot voor de marathonlopers, de deelnemers aan de halve marathon mogen al aan halfuur eerder op pad. De lopers van de 8 km zullen om klokslag 9u de spits afbijten. De 8 km is een nieuwe afstand op het programma en komt in de plaats van de aflossingsmarathon. “Op deze manier kunnen nog meer mensen genieten van deze unieke stadsmarathon. De 8 km is een fantastische route langs het Havenhuis over de Grote Markt en finish aan het MAS. Net zoals de marathon en de halve marathon”, vervolgt Broekmans.

 

Voor de rest blijft het succesrecept van de marathon en halve marathon ongewijzigd: de deelnemers lopen langs Antwerpse landmarks en bekende straten op een parcours dat honderd procent binnen de grenzen van de stad Antwerpen blijft. Passages langs het Havenhuis, de Boerentoren, het Justitiepaleis, het Centraal Station en het Schoonselhof zullen niet ontbreken en ook de Meir en de Grote Markt liggen op het parcours. De finish is aan het MAS. Minstens om de kilometer zal er animatie zijn.

 

“Veel sport(liefhebb)ers kijken nu al reikhalzend uit naar het najaar van 2023.  Na het WK artistieke gymnastiek en de European Open tennis vormt de Antwerp Marathon het orgelpunt van een drukke oktobermaand”, zegt schepen voor Sport Peter Wouters. “Met de introductie van de Antwerp 8K spreken we een breder looppubliek aan en lokken we nog meer deelnemers en supporters naar ’t Stad, onze troefkaart die we graag en terecht uitspelen. Afspraak op 22 oktober! Wie tussentijds de loophonger wil stillen, verwelkomen we binnenkort – op zondag 23 april –  met open armen op die andere absolute hoogdag: de Baloise Antwerp 10 Miles.”

 

Online inschrijven voor de derde editie van de Antwerp Marathon kan vanaf woensdag 22 maart om 11u.

 

PRAKTISCHE ANTWERP MARATHON

 

Programma zondag 22 oktober 2023:

 

  • 08u00: Afhalen deelnamepakket
  • 09u00: Start Antwerp 8K
  • 09u30: Start Antwerp Half Marathon
  • 10u00: Start Antwerp Marathon
  • 15u40: Sluiting finish

 

 

 

lees ook volgend bericht

Baloise Antwerp 10 Miles gratis voor kinderen die zich inschrijven via school

Views: 19

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more