A1AlgemeenG-sport

Man-Kei To pakt goud en zilver op het Europees kampioenschap G-badminton

Het was bijna de perfecte week voor Man-Kei To in Rotterdam. Op zondag won ze het enkelspel en pakte ze zilver in het dubbelspel. “Het is fantastisch! Na een minder moment kon ik mijn beste niveau opnieuw halen en het enkelspel winnen. Ik had op niets beter kunnen hopen.”

In een sterke eerste set was Man-Kei To baas en kon ze meteen een voorsprong nemen op de Zwitserse Cynthia Mathez. De WH1-speelster bleef geconcentreerd spelen en verhoogde geleidelijk haar spelniveau. Na een mooie  wedstrijd  waarin ze nooit in de problemen kwam, won ze in twee sets: 21-9 en 21-12.

Het was een fantastische wedstrijd. Ik domineerde zowel het spel, als mijn tegenstander. Alles verliep perfect: mijn spel, mijn ingesteldheid en de tactische beslissingen. Ik denk dat ik vandaag mijn beste niveau heb laten zien. Na een goede ‘reset’ kon ik de mindere gevoelens achter me laten, mijn spel herontdekken en mijn kracht geleidelijk opbouwen.”

Na een succesvol EK geniet Kiki nu van twee weken rust voor het einde van het seizoen. “Ik heb een kleine pauze en rust nodig, want ik ben zowel fysiek als mentaal uitgeteld.”

Eerder op de dag nam Man-Kei To het in de finale van het dubbelspel op tegen haar rivale en vriendin Cynthia Mathez. Ondanks een mooie wedstrijd en setwinst in de eerste set, verloren Kiki en haar Israëlische partner Nina Gorodetzky van het Zwitserse koppel Mathez/Renggli (11-21, 21-13, 21-11).

Met een gouden en zilveren medaille op zak mag Kiki met vertrouwen en voldoening terugkijken op dit EK. In het dubbelspel bij de vrouwen pakte ze eerder al zilver op het Europees kampioenschap (Rodez, 2018) en op het Wereldkampioenschap (Tokio 2022).

Met deze twee nieuwe medailles komt de teller van Paralympic Team Belgium op vijf stuks. Eerder behaalde Francis Rombouts brons in het boccia en Ruben Vanhollebeke en Kathleen Meurrens pakten respectievelijk goud en zilver in het G-boogschieten. Het is de eerste keer dat de Europese kampioenschappen in deze vorm plaatsvinden. De multidisciplinaire competitie brengt tien G-sporten samen in dezelfde gaststad (Rotterdam).

Foto: zilver en goud voor Man-Kei To in Rotterdam

 


Ruben Vanhollebeke is Europees kampioen G-boogschienten, zilver voor partner Katlheen Meurrens

Op de European Para Championships in Rotterdam heeft het echtpaar Meurrens-Vanhollebeke indruk gemaakt. De twee G-boogschutters met een visuele beperking haalden beiden de finale in hun klasse en pakten een medaille mee naar huis. Goud voor Meneer (Ruben), zilver voor Mevrouw (Kathleen). “Deze sport is ons leven. We werken heel hard voor deze resultaten. Hopelijk mogen we nog veel van deze momenten samen beleven en pakken we nog medailles mee naar huis in de toekomst.”

 

Zet uw sport IN DE KIJKER

 

 

Gratis

 

hoe werkt het?

 

Bezorg ons rechten vrije foto’s

korte tekst

uw contact gegevens

mail maar info@sportindekijker.be

 

Ruben Vanhollebeke (46) stond in zijn finale tegen over de Cyprioot Christos Misos in de klasse VI1 voor blinden en slechtzienden. Ruben nam al snel de bovenhand. Na zijn wereldrecord (496 punten) in de halve finale op donderdag, ging hij op zaterdag vol voor zijn hogere missie en daarin slaagde hij met glans. Ruben pakte het goud. “Deze overwinning behalen op deze locatie (de finale in het boogschieten vond plaats op Kop Van Zuid in het centrum van Rotterdam, nvdr) is buitengewoon. We hadden regen, zon… het waren bijzondere omstandigheden maar dat had geen impact op mijn plezier om hier te schieten. Sinds ik brons behaalde op het WK hebben we hard gewerkt aan de kleine details. Daardoor kwam ik met een goed gevoel naar Rotterdam. Vanmorgen voelde ik mij ook prima en mijn training gaf mij vertrouwen.

Enkele uren later stond zijn vrouw Kathleen Meurrens in de finale van de klasse VI2-3. Een zichtbaar ontspannen Kathleen moest daarin het hoofd buigen voor de Italiaan Daniele Piran. “Ik ben erg tevreden over mijn toernooi. Ik ging voor winst in de finale, maar ik wou ook vermijden om geen score op het bord te hebben… Met 3-6 ben ik tevreden. Ik ben erg gelukkig dat ik op het podium sta.”

Views: 7

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more