pictured during a Triatlon in Willebroek , on Saturday 15 June 2024 in Vilvoorde , Belgium . PHOTO SPORTPIX | Stijn Audooren
A1A3EdwinTriatlon

Wout Ghielens (Grobbendonk) en Rhune Vansteenkiste besten in supersprint triatlon Willebroek

WILLEBROEK –  Er stond veel wind in Willebroek waar heel wat sterke triatleten vandaag zich meldden op het domein van Sport Vlaanderen voor een uitdagende supersprint triatlon.

Deze race, 300 meter zwemmen, acht kilometer fietsen en 1 500 meter hardlopen, gold ook als kwalificatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap Junioren.

De mannen werden opgesplitst in drie reeksen, waarbij de top zes (top vijf bij de vrouwen) van elke reeks, plus de twee beste verliezende tijden, doorgingen naar de A-finale.

In de eerste reeks zette Lukas Maes een indrukwekkend tempo neer vanaf het begin. Hij kwam ook als winnaar over de finish.

In de tweede reeks benutte Peter Denteneer zijn ervaring en bleef de  concurrentie voor. In de derde reeks waren het vooral de jongere atleten die de show stalen. Cis Huyghe won.

De strakke wind en de wens om energie te sparen zorgden ervoor dat grote groepen atleten samenwerkten tijdens het fietsen. Uiteindelijk bleek het lopen de beslissende factor te zijn, waar snelheid en tactische plaatsing cruciaal waren.

In de finale leverde het zwemmen weinig verrassingen op, maar het fietsonderdeel bracht  dynamiek teweeg.

Bij het ingaan van de wisselzone voor het looponderdeel stonden zeven atleten zij aan zij, klaar voor de laatste 1 500 meter naar de finish.

Wout Ghielens uit Grobbendonk zette de turbo aan en finishte als eerste, met slechts vier seconden voorsprong op Jasper Devos.

Erwin Vanderplance verzekerde zich van de derde plaats gevolgd door Seppe De Graef en Lukas Maes.

Bij de vrouwen werden twee reeksen afgewerkt. Odil Wittemans nam in de eerste reeks al vroeg de leiding en gaf die niet meer uit handen.

In de tweede reeks zette Severine Bouchez een krachtige prestatie neer door de concurrentie op afstand te houden.

Twaalf atletes namen deel aan de finale. Vanaf het begin werd het duidelijk dat dit een race zou zijn van een hoog niveau.

Na een spannend zwem- en fietsonderdeel, waar geen van de atletes echt een beslissend gat kon slaan, volgde een spectaculaire eindsprint.

De West-Vlaamse Rhune Vansteenkiste bleek net iets sneller dan Hannelore Willen. Severine Bouchez verzekerde zich van de derde plaats, terwijl Lotte Vandekerckhove en Hasse Fleerackers het podium net misten.

Bij de vrouwen veroverde 3MD de eerste plaats in het clubklassement, gevolgd door SP&O en KTT. Bij de mannen was het TRIGT dat triomfeerde, met 3MD op de tweede plaats en SP&O op de derde.

Op zondag 7 juli verzamelen de atleten in Kinrooi voor de vierde ronde van de competitie. (EM / Foto’s Triatlon Vlaanderen)