A1A3EdwinVoetbal

Voor Marc Brys is de maat vol. Is pesterijen van Kameroense voetbalbond meer dan beu.

ANTWERPEN – Het conflict tussen bondscoach Marc Brys en de Kameroense voetbalbond Fécafoot blijft voortduren.

 Brys dreigt, na de 4-1-zege in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kenia met zijn ontslag. Zijn assistent Joachim Mununga werd voor de match door de federatie niet opgenomen in de lijst met officials, een poging om het werk van Brys te dwarsbomen.

 Brys: ‘Ik ben heel erg kwaad. De federatie heeft achter mijn rug een streek uitgehaald. Ze hebben een lijst met officials gemaakt en mijn assistent daar niet op gezet.

Ik beloof jullie: als dit nog eens gebeurt, zal ik onmiddellijk stoppen als bondscoach. Fécafoot reageerde nog niet op de uitspraken van de Antwerpenaar.

De 62-jarige Brys werd in april door Minister van Sport Narcisse Mouelle Kombi aangesteld als nieuwe bondscoach van Kameroen.

 De beslissing deed veel stof opwaaien en de lokale voetbalbond en voorzitter Samuel Eto’o erkenden de aanstelling van Brys niet.

Eto’o hekelde vooral het feit dat hij geen inspraak had in de keuze voor de nieuwe selectieheer. Brys werd niet veel later ontslagen en een dag later weer aangesteld, waarna er excuses van Eto’o volgden.

 Maar ook nadien bleven er incidenten opduiken. Zo saboteerde Eto’o een keer een oefenkamp.

 Wereldvoetbalbond FIFA schorste de voormalige topvoetballer twee weken geleden voor zes maanden vanwege zijn gedrag tijdens een wedstrijd op het WK U20 voor vrouwen.

 Hij werd veroordeeld voor aanstootgevend gedrag en overtredingen van de regels omtrent fair play.’

 De resultaten spreken intussen in het voordeel van Marc Brys, die ondanks alle tegenkanting nog steeds in het zadel zit.

Op 1 oktober werd hij door het Ministerie van Sport nog bevestigd in zijn functie. In zijn vijf wedstrijden als bondscoach van Kameroen bleef Brys nog ongeslagen. Drie keer wonnen de Ontembare Leeuwen onder zijn leiding, twee keer werd gelijkgespeeld.(EM)

 

Views: 116

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more