A2G-sport

Tatyana Lebrun zwemt naar brons op de 100m schoolslag

Op zondag 21 april 2024 ging het Europees kampioenschap G-zwemmen van start in Madeira (Portugal). Zwemster Tatyana Lebrun kwam als eerste Belg in actie en veroverde meteen brons op haar favoriete afstand, de 100m schoolslag, in de SB9-klasse (1:18.05).

Vier Belgische zwemmers zijn aanwezig in Madeira voor het Europese kampioenschap G-zwemmen, dat doorgaat van 21 tot 27 april 2024 en waar 435 atleten in actie zullen komen.

Tatyana Lebrun was de eerste Belgische die van het startblok mocht springen. Ze nam op zondagavond deel aan de finale op haar favoriete afstand, de 100 meter schoolslag. Met de derde snelste kwalificatietijd van alle deelneemsters was haar opdracht duidelijk: haar eerste Europese medaille veroveren, nadat ze twee jaar geleden brons won op het WK. Met een tijd van 1:18.05 eindigde onze landgenote derde achter de Nederlandse zwemsters Zijderveld en Kruger en slaagde ze dus in haar doel, het podium.

De zwemster van Ligue Handisport Francophone, die de afgelopen dagen een beetje ziek was, stond toch een beetje nerveus aan de start: “Het is mijn eerste Europese medaille, dus ik ben heel blij en supertrots. Ik ben wel een beetje teleurgesteld dat ik niet in topvorm was, want ik heb het gevoel dat ik nog sneller had kunnen zwemmen als ik niet ziek was geweest en als mijn voorbereiding niet was verstoord door gezondheidsproblemen. Toch ben ik blij dat ik mijn eerste bronzen medaille heb gewonnen en mijn tijd is, gezien de omstandigheden, behoorlijk goed.”

Klik op de foto copyright Paralympic Team Belgium

 

Het programma en de resultaten van de Belgische zwemmers zijn beschikbaar op de competitiepagina op paralympic.be. Bezoek de officiële website van het evenement voor het volledige programma en alle resultaten.

De reeksen en finales worden live uitgezonden op het YouTube-kanaal van het International Paralympic Committee. Voor gebruik van de beelden, gelieve contact op te nemen met broadcast@paralympic.org

Views: 9

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more