Slim naar Antwerpen vernieuwt website
Routeplanner gratis voor andere sites
Slim naar Antwerpen heeft haar website grondig onder handen genomen. Ze kreeg een nieuwe startpagina met zoekfunctie, en de routeplanner en mobiliteitskaart zijn volledig herwerkt en verbeterd. De routeplanner kan nu zelfs gratis geïntegreerd worden op andere websites die bereikbaarheidsinformatie willen delen.
Wie vanaf nu informatie zoekt op de website van Slim naar Antwerpen zal die veel sneller vinden, dankzij de herwerkte startpagina met zoekbalk. Populaire informatie wordt er op uitgelicht, en interviews en interessante cijfers worden veel prominenter getoond
klik op de foto en naar naar VVA reportage in samenwerking mat ATV
Snelle filters
Maar dat is nog niet de grootste aanpassing die Slim naar Antwerpen doorvoerde. Uit gebruikersonderzoek bleek dat er heel veel interessante informatie op de mobiliteitskaart te vinden was, maar dat die te ver weggestopt zat. Daarom zijn de routeplanner en mobiliteitskaart nu samengevoegd tot één toepassing, en is alle informatie in mobiliteitsthema’s opgedeeld.
Zo kunnen gebruikers nu met 8 snelle filters kiezen of ze informatie en routes willen met betrekking tot wandelen, fietsen, openbaar vervoer, auto, deelmobiliteit, Park and Rides of toegankelijkheid. Per filter is er een andere kaart te zien met meer context. Bijvoorbeeld bij de filter ‘wandelen’ zijn alle banken en drinkfonteinen en de ondergrond van de wandelpaden zichtbaar. Welke informatie per filter wordt getoond, is het resultaat van focusgesprekken die de stad organiseerde rond elk thema.
Bij elke filter kan de gebruiker er verder voor kiezen om nog meer vervoersmogelijkheden en/of lagen te visualiseren op de kaart. Daarbij wordt indien beschikbaar ook maximaal gebruik gemaakt van realtime data. Zo toont de kaart nu onder andere de status van de roltrappen en liften onder de Schelde, de bezetting van de Park and Rides, de status van bruggen en sluizen, en meer. Voor de meeste lagen werd alle relevante informatie zoals tarieven, faciliteiten en toegankelijkheid ook meegenomen indien beschikbaar.
Waar mogelijk koos de stad ervoor om informatie voor heel Vlaanderen (bv. carpoolparkings) tot soms zelfs de Benelux (bv. treinstations) te tonen. Gebruikers die zich naar en door Antwerpen verplaatsen hebben er namelijk ook baat bij om te weten wat de alternatieven dicht bij hun woonplaats zijn, om zo sneller en vaker voor duurzame mobiliteit te kiezen. Bij wandelen en fietsen worden voorts zowel functionele als recreatieve netwerken getoond waar gebruikers uit kunnen kiezen.
Weergave
Daarnaast besteedde de stad extra aandacht aan de goede weergave van de website op smartphones. 70% van de bezoekers van de website raadpleegt die namelijk op hun telefoon. Bovendien is er dus ook een filter ‘toegankelijkheid’, met een contrastrijke basiskaart die is aangevuld met nuttige informatie zoals blindegeleidelijnen, rateltikkers, toegankelijke parkeerplaatsen, toegankelijke toiletten, enzovoort.
Ook voor andere sites
Slim naar Antwerpen maakt haar toepassing nu zelfs gratis beschikbaar als widget voor alle stadswebsites en externe websites die bereikbaarheidsinformatie over hun locatie willen delen.
Een eerste voorbeeld staat momenteel al live op https://studiohyperdrive.be/contact en op https://icapps.com/contact. De handleiding om de widget te integreren staat op de website van Slim naar Antwerpen, klik hier voor de rechtstreekse link.
De app van Slim naar Antwerpen zal tegen dit najaar eveneens overschakelen op de herwerkte routeplanner.
|
Wens je meer van zulke berichten te zien?
Schrijf u in via dit formulier
Views: 9
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.