A1A3EdwinShorttrack

Broer en zus Desmet grijpen naast medailles op World Tour in Montréal

MECHELEN – Geen medailles voor de Belgische shorttrackers tijdens de World Tour in Montreal. Alleen Stijn Desmet bereikte een individuele finale.

Op de 1 500 meter eindigde hij als vijfde. Zijn zus Hanne strandde op de 1 000 meter in de kwartfinale, net als Stijn op de 500 meter.

De eerste finale in de World Tour bracht Stijn Desmet niet wat hij ervan had verwacht. Desmet speelde niet meer dan een bijrol in de door de Canadees William Dandjinou beheerste race.

Acht ronden voor de einde probeerde de man uit Mechelen wel wat, maar het ontbrak hem aan kracht voor de juiste voortzetting. Later liet Djandinou de 500 meter aan zijn landgenoot Steven Dubois, een Canadese een-twee.

Desmet had de eindstrijd op de valreep bereikt. Al stuiterend passeerde hij aan de binnenkant de Zuid-Koreaan Sunwoo Jang. Diens landgenoot Jo Won Park won.

Voor Hanne Desmet was op de 1 000 meter het doek al snel gevallen. In de kwartfinale kreeg Desmet het aan de stok met de Poolse Kamila Stormowska.

Wegens een niet geoorloofde passeerbeweging kreeg ze een straf. De finale was een triomf voor de Zuid-Koreaanse Minjeong Chou, die na een jaar afwezigheid terugkeerde op de internationale pistes.

In de gemengde aflossing wonnen Hanne en Stijn Desmet, Tineke den Dulk en Ward Pétré hun halve eindstrijd voor Japan. Zuid-Korea en China werden op afstand derde en vierde.

In de finale treft het Belgische kwartet naast Japan, Nederland en Canada. Vorig week, bij de eerste wedstijd van de World Tour, won België de B-finale.

Het aflossingskwartet bij de mannen werd naar de B-finale verwezen. Stijn Desmet, Ward Pétré, Warre Van Damme en Enzo Proost eindigden in de halve finale als derde.

Canada won voor Zuid-Korea. Kazachstan werd vierde. Naast Canada en Zuid-Korea gaan Nederland en Italië naar de A-finale. In de B-groep zijn China, Groot-Brittannnië en opnieuw Kazachstan tegenstanders van de Belgen. (EM / Foto Pierre Gilles)

Views: 17

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more