Zuidrand lanceerde twee interactieve wandelapps van Edegem en Aartselaar

Vandaag zondag lanceerde de Zuidrand de twee laatste mysteries in een reeks van vier op de interactieve Zuidrand-wandelapp, speciaal voor gezinnen met weetgrage kinderen tussen vijf en dertien jaar. Wandelend in de frisse lentezon, met een ijsje van de Vluchtenburghoeve of Bella & Rosita in de hand, lost men het mysterie van de vervloekte kasteeldochter in Edegem en het mysterie van de geheimzinnige ijskelder in Aartselaar op.

Het mysterie van de vervloekte kasteeldochter speelt zich af in Edegem. De oudste kasteeldochter van Hof ter Linden roept de hulp in van detectives Noor en Lukas om haar zusje te bevrijden van haar vloek. Het duo neemt je mee op pad naar Fort 5 om het mysterie te ontrafelen. Schepen Goedele van der Spiegel (Groen): ‘Deze wandelapp is opnieuw een belangrijke stap om de belevingswaarde van onze gemeente een duw in de rug te geven. Via de uitgestippelde paden kom je op de mooiste plekjes in Fort 5 en Hof ter Linden. De opdrachten dagen onze kinderen uit rond het erfgoedverhaal van het fort en de natuurwaarden die dit mooie domein voor ons herbergen. Een echte meerwaarde voor de Edegem-naar, maar ook een leuke kennismaking met Edegem voor andere recreanten.’

In Aartselaar brengt het mysterie van de geheimzinnige ijskelder je naar het Solhofkasteel. Het detective-duo wil samen met jou de spoken en draken overwinnen om via verschillende opdrachten het codewoord te ontcijferen voor de ijskelder. Schepen Eddy Vermoesen (N-VA): ‘De wandelkaart van de Zuidrand bracht de voorbije jaren al heel wat wandelaars langs het prachtige groen en erfgoed in ons Aangenaam Aartselaar. Met deze wandelapp bereiken we nu ook de gezinnen met kinderen. Zo heeft niemand nog een excuus om binnen te blijven als het mooi weer is. We sturen iedereen op ontdekking.’

De Zuidrand ontwikkelde de interactieve wandelapp speciaal voor gezinnen met weetgrage kinderen tussen vijf en dertien jaar. Zo kunnen ze het verrassende natuurlijke en historische erfgoed van een mooie streek – vlakbij huis ontdekken. Hij prikkelt de speur- en staplust van de kinderen en biedt een unieke combinatie van tof wandelen, spelenderwijs ontdekken en opdrachtjes uitvoeren.

Gedeputeerde Rik Röttger (sp.a): ‘Met de speelse app ontdekken kinderen als vanzelf de mooiste plekjes in de Zuidrand. En dat is niet alleen leuk voor hen, maar natuurbeleving is ook goed voor hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Want in de natuur spelen geeft kansen om te ontdekken en grenzen te verleggen.’ Het mysterie van de vervloekte kasteeldochter in Edegem en het mysterie van de geheimzinnige ijskelder in Aartselaar kan je vanaf vandaag, 15 april, gratis downloaden in de Apple App-store of Google Play. Zoek op ‘Zuidrand wandelapp’. De twee andere mysteries, namelijk het mysterie van de spoorwegontvoering in Kontich en het mysterie van de verdwenen wijn in Vremde, zijn al beschikbaar in de app.

De wandelapp kwam tot stand binnen het toeristisch project ‘De Zuidrand dat Smaakt’ , gefinancierd door het Vlaams Agentschap voor Ondernemen en werd uitgewerkt in samenwerking met de gemeenten Kontich, Boechout, Edegem en Aartselaar. De routes werden geselecteerd op basis van bestaande wandellussen. De verhaallijnen en app werden ontwikkeld door Bits of Love in nauwe samenwerking met de gemeenten.

 

Tekst: Edwin Mariën
Foto: toerismezuidrand.be

 

 

Hits: 770