Havenpijl Merksem

Reportage – Marc Demartin

Met dank aan  Brian Bonckaert

Met start netjes om 13.00 uur begon een loodzware rit voor 137 wielrenners die 178 kilometers voor de boeg hadden.  Vertrek Merksem, richting Nederland met twee grote rondes in Stabroek. Daarna terug richting Merksem met daar 9 plaatselijke rondes. Een opmerkelijke koers volgende koersdirectie (info na de wedstrijd), weinig opgevers en slechts 1 valpartij. Wij hebben het anders geweten.

Een tijdje waren er vier ontsnappers, daar kwamen 2 bij en laatste kilometers zag het er naar uit dat het toch nog een massaspurt zou worden.

frans adriaenssensstraat

Uitslag: 1. Tibo Nevens de 178 km in 3u56:52 ((19) uit Affligem  2. Edward Planckaert 3. Bas van der Kooij (Ned) 4. Lars Oreel; 5. Daan van Sintmaartensdijk; 6. Thibau Verhofstadt; 7. Dennis van der Horst (Ned); 8. Rory Towsend (GBr); 9. Senne Gebriels; 10. Tristan Parrotta (Dui); 11. Arne Marit; 12. Arthur Pagnaer; 13. Jérémy Frehen; 14. Dorian De Maeght; 15. Louis Blouwe; 16. Lionel Taminiaux; 17. Anthony Debuy; 18. Glen Van Nuffelen; 19. Brent Masure; 20. Jarrad Drizners; 21. Axel Flet (Fra); 22. Thomas Vansteelandt; 23. Bo Godart; 24. Glenn Debruyne; 25. Joeri Francen; 26. Jasper Kaesemans; 27. Marc Heaney (Ier); 28. Saubi Guillem Garcia (Spa); 29. Kevin Deltombe; 30. Marijn van den Berg (Ned)


Retro wedstrijd 14.00 uur

 


Merksem zag het al aankomen, bewoners van Merksem hebben een schrijven ontvangen in hun brievenbus. Voor velen een feestdag, voor een kleine minderheid een triestige dag. Immers het parcours moet autovrij zijn en dat ziet niet iedereen zitten. Maar voor de wielerfanaten is het de eerste hoogdag van elk jaar, ook voor de Roayl Antwerp Bicycle club kortom RABC. Exact 135 jaar geleden werd de eerste wielerwedstrijd gereden. Speciaal voor deze gelegenheid gaat er een retro koers van start. Kom kijken aan de start in De Nieuwdreef of langs het parcours.

Een natje en een hapje kan je kopen aan zeer democratische prijzen en wil je op de foto, hou ons in de gaten, wij trekken u. Merksem feest, doet u mee, de zon is van de partij en we hopen op lachende gezichten. Fotoboeken vanaf maandag via www.sportindekijker.be ook uw eigen getrokken foto’s zijn welkom en kunnen mee in onze fotoboeken.

Tibo Nevens
Tibo Nevens