Zizou Bergs gaat in zee met organisatoren van de European Open

Het is niet toevallig dat Zizou Bergs (ATP 1 074) afgelopen zondag zijn opwachting mocht maken tijdens het kwalificatietornooi van de European Open in de Lotto Arena. Vandaag maakte de achttienjarige Limburger bekend dat hij in zee gaat met Kristoff Puelinckx van Tennium, de organisator van het tornooi en Enric Molina van het Spaanse evenementenbureau Momentum Talent.

Bergs: ‘Ik ben erg blij om Kristoff en Enric toe te kunnen voegen aan mijn geweldige team. Ze brengen mij en mijn entourage naar het volgende niveau. Ik ben aan het begin van mijn professionele carrière en ik ben ervan overtuigd dat ze me kunnen helpen om mijn dromen te realiseren. Ik hoop ooit de top 100 te halen, maar ik weet dat de weg nog lang is en dat er hard zal moeten worden gewerkt. De bedoeling is om op een termijn van twee of drie jaar Challengers te gaan spelen en een plaats in de top 400 te bereiken. En dan kijken we wel verder. Ik heb met verschillende trainers gewerkt. Van Johan Van Herck heb ik veel opgestoken.’

Oprichter en CEO van Tennium, Kristoff Puelinckx, zal Zizou de belangrijkste ontwikkelingssteun geven via zijn Global Tennis Platform. Enric Molina wordt de spelersagent van Zizou. Zij zullen zowel actief betrokken zijn bij het begeleiden en de overgang van Bergs richting een professionele carrière. Puelinckx: ‘We zijn erg trots om Zizou te ondersteunen en we kijken ernaar uit om hem onze ervaring in de tennisindustrie bij te brengen tijdens de belangrijke fase van zijn vorming.’

Molina: ‘We zijn enthousiast om met zo’n veelbelovend jong talent als Zizou te werken. Hij heeft een enorm potentieel om morgen een van de tennissterren te worden.’ Naast Puelinckx en Molina is het team van Zizou Bergs samengesteld uit hoofdcoach Johan Van Herck (tevens kapitein van de Davis Cup-ploeg), assistent-coach Tom Devries, fitnesstrainer Jonas Wallens en sportpsycholoog Bert De Cuyper.

De rechtshandige Zizou Bergs is afkomstig uit Lommel en woont in Neerpelt en is momenteel de Belgische nummer één bij de  junioren. Zijn hoogste ranking in die categorie was plaats twaalf. Hij is lid van het Topsportcentrum Tennis Vlaanderen in Wilrijk. Dit jaar won hij onder meer vier tornooien in Spanje en nam hij deel aan de juniorencompetitie op de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon.

Sport zit in het bloed van de familie Bergs. ‘Mijn vader speelde tennis. In het begin combineerde ik tennis met basketbal, later met handbal. Uiteindelijk moest ik kiezen en heb ik geopteerd voor het tennis. Het klinkt misschien raar maar de sport waarvan ik het meest hou is voetbal. Ik ben een supporter van KV Mechelen, net als mijn ouders en mijn broer. Ik heb ook veel respect voor de Rode Duivels, maar ik ben nog nooit gaan kijken.’ Zijn voornaam hebben zijn ouders dan ook niet toevallig gekozen. ‘Ja, inderdaad. Ik ben genoemd naar Il a bien sûr comme prénom, le surnom d’un joueur de foot. Zinédine Zidane. Ik ben geboren Zizou Bergs est né en juin 1999, quelques mois après la victoire de la France en Coupe du monde.Ik geborenenkele maanden nadat de Fransen wereldkampioen zijn  geworden. Mijn idool in het tennis?

Qui a toujours eu une idole, Andy Roddick. Dat was Andy Roddick maar nu hij niet meer speelt is dat Tsonga. Ik probeer een beetje zijn stijl te imiteren. Hij speelt een beetje zoals ik het zou graag zou kunnen.’ (EM)