Zeg niet meer Vlaamse Basketballiga tegen Basketbal Vlaanderen

BRUSSEL – Basketbal Vlaanderen is de nieuwe naam voor de Vlaamse Basketballiga, die meteen ook het letterwoord VBL laat vallen. In de plaats komt een duidelijke en alleszeggende naam. Voorzitter Adri Welvaarts:  ‘Wij zijn basketbal Vlaanderen. De keuze om onze naam te wijzigen is een logische stap in een gewijzigd sportlandschap.’

‘De nieuwe naam ligt volledig in lijn met de trend die gezet is door Sport Vlaanderen,  het vroegere Bloso. Badminton Vlaanderen, Volley Vlaanderen, Rugby Vlaanderen en anderen gingen ons al voor en vele andere sportfederaties volgen ongetwijfeld. Onze naam zegt nu eindelijk waar en voor wie we staan. We vertegenwoordigen de sport basketbal, zowel het 5X5 als het onlangs Olympisch erkende 3X3, en iedereen die daar zijn steentje toe bijdraagt: de spelers, coaches, scheidsrechters, maar ook alle vrijwilligers, fans, bestuurders,… Wij zijn Basketbal Vlaanderen.’ Logischerwijze houdt de naamswijziging ook in dat je de website vanaf nu kan bereiken via www.basketbal.vlaanderen.

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. Secretaris-generaal Koen Umans: ‘Er werd gekozen voor een eenvoudig en duidelijk icoon, dat de nodige ‘sérieux’ uitstraalt maar toch jong en dynamisch oogt, net zoals onze sport.’ De lijnen en oranje kleur zijn een duidelijke verwijzing naar de basketbal, de vormgeving van het icoon symboliseert de eenheid als federatie en community en het afgeronde lettertype staat voor de dynamiek van het spel.

‘Naast het logo pakken we ook de huisstijl aan. Je zal dit onder andere al merken in de Basketbal Vlaanderen App en in de komende weken rollen we dit verder uit in andere communicatiedragers. We hopen alvast dat onze community de nieuwe naam en het nieuwe logo snel omarmt. Wij zijn alvast enthousiast.’ (EM)