Zaterdag wacht een avontuurlijk loopparcours voor kinderen in Koksijde.

KOKSIJDE – Aanstaande zaterdag 15 april is het zover: de tweede editie van de Junior Spartarun wordt dan gehouden in Koksijde. Een avontuurlijk loopparcours van één, twee of drie kilometer wacht op het hele gezin. Vanaf hun zevende jaar (of wanneer ze in het eerste leerjaar zitten) kunnen kinderen deelnemen en dertien unieke hindernissen overwinningen op het strand van Koksijde op zoek naar de titel van Junior Spartan. De eerste Spartarun was alvast een succes: vorig jaar namen 500 kinderen deel.

Ouders mogen meelopen met hun kind. De kinderen kunnen echter ook alleen lopen. Bij elke moeilijkere hindernis staat er een begeleider om hen te helpen. Alle lopers, ook de ouders, moeten wel in het bezit zijn van een geldig ticket, dat tien euro kost. Er is een vrije start voorzien. De kinderen (en hun ouders) kunnen aanschuiven. Telkens worden er maximaal 50 kinderen in het start-vak toegelaten en elke tien minuten vertrekt er een nieuwe groep. Er is ook een Family Ticket, geldig voor vier personen. Dat kunnen vier kinderen zijn maar ook twee kinderen en twee volwassenen. Die combinatie kan je zelf kiezen.  

De startzone ligt ter hoogte van het Elisabethplein in Koksijde. Als deelnemer ontvang je een startnummer, een medaille bij de aankomst en een gratis drankje. Op het start- en aankomstplein worden kleedkamers voorzien. Het parcours blijft voorlopig een goed bewaard geheim. De deelnemers mogen zich echter verwachten aan dertien unieke en spannende hindernissen. 

Organisator Yourin is sinds de oprichting in 2010 gegroeid van een kinderfestivalorganisator naar een bedrijf dat zes diverse diensten aanbiedt: events en entertainment, media, academies, solutions, personalities en consultancy. Feel Tomorrow, de baseline van Yourin, geeft aan waar het bedrijf en zijn diensten voor staan: innovatie, vernieuwing en de toekomst. Yourin heeft voornamelijk expertise op vlak van jongeren, kindercultuur en events. (EM)

*PROGRAMMA: 13u Start inschrijvingen en randanimatie; 16u Start eerste wave; 16u Einde Spartarun.

*TICKET EN MEER INFO: www.yourin.be/events/spartarun.

Tekst: Edwin Mariën

Foto: Yourin

Pin It on Pinterest