Zaterdag kennen we de nieuwe Belgische baseball kampioen

Aanstaande zaterdag 21 oktober wordt een titanenstrijd geleverd om de nationale baseballtitel. De Belgian Series Baseball 2017 zijn aangekomen op Game 5 van de best-of-5 play-offs. De stand tussen Borgerhout Squirrels en Brasschaat Braves is 2-2. Daarmee is deze laatste match van de series ook de beslissende voor het kampioenschap. Het spelniveau is hoog en attractief. Dat is de afgelopen vier spannende wedstrijden al gebleken. Beide teams kunnen beschikken over ervaren internationale spelers en ook jonge opkomende talenten van onze nationale ploegen.  

De Borgerhout Squirrels, die in de reguliere competitie van Baseball Gold bovenaan eindigden, genieten van het thuisvoordeel. De afgelopen twee jaar op rij zijn de Squirrels tweede geworden in de Belgian Series. De Federations Cup 2017 hebben ze al op zak. Het landskampioenschap is gewoon een must. De Brasschaat Braves komen van ver met een jong en ambitieus team en zijn dit jaar alleen maar gegroeid. In de competitie hebben ze de Deurne Spartans – de winnaars van 2015 en 2016 – achter zich weten te laten. Deze Series begonnen bijna desastreus voor de Braves, maar ze wisten stand te houden en groeiden in de play-offs. Kunnen de Braves zaterdag nog een keer stunten? De wedstrijd begint om 14 uur en wordt gespeeld aan de Vosstraat in Borgerhout. Er is een pre-game om 12u30. De toegang is gratis.

In de Belgian Series Softball Men strijden Hoboken Pioneers en Brasschaat Braves om de overwinning. De stand is 1–1 in de best-of-5 series. Wedstrijden 3 en 4 worden ook gespeeld op zaterdag 21 oktober vanaf 13 uur op het softballveld van Hoboken Pioneers. Hier wordt de titelstrijd dus nog niet beslecht. Twee andere kampioenen zijn al wel gekend: Hoboken Pioneers bij de Softball Women en Heist-op-den-Berg Afterburners bij de Slow Pitch. (EM)