A_ArchiefsportnieuwsTurnen

World Cup Doha – GOUD voor Nina Derwael

Nina, Rune en Dennis knallen in Doha

Van 21 tot 24 maart staat in Doha (QAT) de World Cup Toestelturnen op de planning. Afgelopen twee dagen gingen de kwalificaties reeds door. De gymnasten van Team BELGYM verzamelden een record van maar liefst 7 toestelfinales!

Deelnemende gymnasten aan deze World Cup zijn: Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Rune Hermans (Gym Haacht), en Axelle Klinckaert (GymMax) bij de meisjes en Dennis Goossens (TK kerels Waasmunster), Noah Kuavita (Silok Deurne) en de Waalse Takumi Onoshima bij de jongens. 

Vandaag, 23/3 stonden de eerste toestelfinales op de planning. Nina Derwael & Rune Hermans (Damesbrug) en Dennis Goossens (Ringen) wisten zich hiervoor op 21/3 maart te selecteren. Na haar gouden medaille op de World Cup in Parijs in 2017 doet Nina Derwael er nog een gouden medaille bij op deze World Cup. Met een totaalscore van 15.300 punten mag ze opnieuw plaats nemen op het hoogste schavotje. Teammate Rune Hermans verzamelt 13.833 punten en eindigt hiermee op een zeer knappe 4de plaats.

Onze ringenspecialist Dennis Goossens is duidelijk terug van weggeweest. Hij wist zijn mannetje te staan tijdens de finale vandaag en behaalt 14.133 punten. Goed voor een 7de plaats.

Tekst: Elien Van Deynse
Foto: Website Gymfed