World Cup Doha – Goud voor Axelle Klinckaert & Brons voor Nina Derwael

Van 21 tot 24 maart staat in Doha (QAT) de World Cup Toestelturnen op de planning. Na de gouden medaille van Nina Derwael aan de Damesbrug op finaledag 1, stonden vandaag de overige vijf Toestelfinales op de planning.

Deelnemende gymnasten aan deze World Cup zijn:  Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Rune Hermans (Gym Haacht), en Axelle Klinckaert (GymMax) bij de meisjes en Dennis Goossens (TK kerels Waasmunster), Noah Kuavita (Silok Deurne) en de Waalse Takumi Onoshima bij de jongens.

Vandaag, 24/3 stonden de laatste toestelfinales op het programma. Nina Derwael kwam in actie aan balk, Rune Hermans en Axelle Klinckaert aan grond en Noah Kuavita aan het rek.

Na haar gouden medaille aan de Damesbrug gisteren, was Nina vastberaden om ook aan balk vandaag haar uiterste best te doen! En of ze dat deed, met 13.400 punten mag ze opnieuw plaatsnemen op het podium! Ze ontvangt voor balk de bronzen medaille! Het goud en zilver gaan naar de meisjes van Frankrijk. Wat een prestatie van de bijna 18-jarige topper!

Axelle kwam in actie aan grond. De gouden medaille van Nina gisteren aan de Damesbrug werkte duidelijk aanstekelijk want ook Axelle knalt in Doha 13.333 punten en goed voor GOUD!Axelle deelt de eerste plaats samen met Italië en Korea. Teammate Rune toonde ook op haar beurt een goede oefening. Met 13.133 punten eindigt ze op de 5de plaats.

Als laatste zagen we Noah nog aan het werk aan het rek. Op zijn World Cup debuut mogen deelnemen in de toestelfinale was al een zeer knappe prestatie. Vandaag gaat het echter minder goed en verliest hij de controle bij een vluchtelement. Met een totaalscore van 12.533 eindigt hij uiteindelijk op de 8ste plaats.

Tekst: Elien Van Deynse