A_ArchiefG-sportsportnieuws

WK Para table tennis: Laurens Devos en Florian Van Acker zijn wereldkampioen!

Voor de eerste keer in hun carrière zijn Laurens Devos (klasse 9, hemiplegie) en Florian Van Acker (klasse 11, verstandelijke handicap) wereldkampioen Para table tennis. Beide jonge spelers wonnen in Celje (Slovenië) vlot hun eerste WK-finale.

Laurens Devos (18) kwam als eerste in actie tegen de Rus Nozdrunov (ITTF 2). Devos moest daarin geen set prijsgeven, want hij vond erg snel een oplossing op het spel van zijn opponent. De speler uit Malle won met 3-0. Hij pakt zo de titel op zijn allereerste wereldkampioenschap. “Ik kan het eigenlijk nog niet goed geloven”, zei Laurens. “Nu ben ik Paralympisch, Europees en wereldkampioen.”

Even later was het de beurt aan Florian Van Acker (21). De nummer 1 van de wereld in de klasse 11 (verstandelijke handicap) stond ook tegenover de nummer 2: Peter Palos uit Hongarije. Florian kwam 2-0 voor, moest dan een set prijsgeven maar herpakte zich in de vierde set. Palos kraakte en Florian werd met 3-1 winst ook voor de eerste keer in zijn carrière wereldkampioen. “Ik had tijdens de match last van stress want ik wou goud, maar nu ben ik de gelukkigste mens ter wereld”, zei Florian Van Acker nadat hij zijn coach Nico Vergeylen dankbaar in de armen vloog.