WK baanwielrennen: Diederick Schelfhout pakt zilver in de 3km achtervolging

Op dag één van de UCI Para Cycling Track World Championships heeft Diederick Schelfhout (klasse C3, spierfunctieverlies door brandwonden) zilver gepakt op de 3 km individuele achtervolging. In de finale moest hij het hoofd buigen voor de Australiër Nicholas.

Diederick Schelfhout (klasse C3, Quick-Step Floors Cycling Team) heeft op het WK baanwielrennen voor renners met een handicap een zilveren medaille gewonnen op de 3 kilometer individuele achtervolging. Hij snelde in de namiddag tijdens de kwalificaties naar de tweede beste tijd (3:37.769) en verzekerde zich zo van een medaille. In de avondsessies moest hij het in de finale opnemen tegen de Australiër Nicholas. Zijn tegenstander bleek daar een maatje te sterk.

Het is voor Diederick de vierde WK-medaille in zijn carrière op de piste. Het WK baanwielrennen voor renners met een handicap gaat dit jaar door in de Olympic Velodrome in de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro, waar anderhalf jaar geleden de competities tijdens de Paralympische Spelen gereden werden. Toen behaalden de Belgen geen medaille op de piste, maar nu konden ze niet beter starten.

Eerder op de dag zette ook Ewoud Vromant (C2, rechterbovenbeenamputatie) een stevig resultaat neer. De Herzelenaar maakte zijn debuut op het WK en deed dat met een zesde plaats op de 3 kilometer individuele achtervolging. De renner plaatste met 3:56.563 ook een nieuw Belgisch record.

Ook Niels Verschaeren (C5, agenesie linkerhand) maakte een knappe entree. Niels Verschaeren (Heist-op-den-Berg) reed op de kilometer tijdrit naar een tijd van 1:10.134, een persoonlijk record voor de C5-renner. Hij was 12de.