Winst en verlies in Bekercompetitie voor Antwerp Phantoms

Opnieuw een dubbele uitdaging in het kader van de competitie voor de Beker van België voor het team van Coach Buck Rombouts afgelopen weekend. Zaterdag 14 oktober ontvingen de Antwerpenaren op Ruggeveld HYC Herentals. De thuisploeg startte de wedstrijd veelbelovend met een eerste doelpunt in de tweede minuut. De Kempenaars zorgden echter vrij snel voor weerwoord en amper twee minuten later knalde HYC de puck in de Antwerpse netten. HYC liep vervolgens uit naar 1-3, maar via een powerplay goal in de laatste minuut van de eerste periode, zette Phantoms de eerste stap om terug aan te knopen bij de tegenstander.

In de tweede periode liep het echter mis. De ervaren Canadese imports van HYC verschalkten tot tweemaal toe de Antwerpse verdediging waardoor een kloof werd geslagen die niet meer kon worden overbrugd. Eindscore: 2-7 (2-3; 0-2; 0-2) met doelpunten van Van Noten en Bartak. “We zijn soms te aanvallend ingesteld” vindt Coach Rombouts. “De overschakeling van aanval naar verdediging gebeurt nog niet optimaal.

Het gevolg daarvan is dan ook merkbaar op het scorebord als je tegen een sterk team zoals HYC speelt. Conditioneel staan ze ook nog een stapje voor. We hebben evenwel goed meegespeeld, maar dan volgen snel twee tegengoals achter elkaar. De bres die wordt geslagen, is dan moeilijk te dichten. Fysiek zou ik ook nog liever wat graag meer body in de hoeken zien. Maar ik zag toch mooi passenspel en flitsende acties die jammer genoeg niet konden worden omgezet in doelpunten. Pech ook dat we momenteel drie kernspelers moeten missen door blessureleed.”

Zondag speelde Antwerp Phantoms uit in Leuven tegen Chiefs. Blauw/geel herpakte zich na de nederlaag van de vorige dag en domineerde dusdanig de wedstrijd. “In het vorig treffen op eigen ijs lukte er vrijwel niks tegen Chiefs, maar deze keer waren de jongens één en al concentratie”, aldus een tevreden Coach Rombouts. En terecht. Amper in de tweede minuut zorgt Van Noten Jr. voor een treffer. Chiefs kan evenwel gelijkmaken en zelfs een doelpunt uitlopen. Maar dan breekt Van Noten opnieuw het spel open en nummer 26 ontpopt zich tot een ware doelpuntenmachine met in totaal maar liefst vijf goals!

Enkele minuten voor het eindsignaal kan Leuven de pijn nog verzachten met een derde doelpunt, maar de kloof kan niet meer worden gedicht. Eindscore: 3-7 (1-1; 1-3; 1-3) met doelpunten van Van Noten Jr. (5), De Winter & Kila. “Uiteraard zeer tevreden. Wat we gisteren niet lukte, hebben we vandaag rechtgezet. Vorige wedstrijd tegen Chiefs lieten we punten liggen. Nu winnen we met een ruime marge. Ik ben heel tevreden”, aldus een opgetogen Coach Rombouts.