A_ArchiefAntwerpenFotospecialsportnieuws

Wilrijkse ‘Trofee voor Sportverdienste’ gaat naar handbalster Nele Antonissen

De Wilrijkse ‘Trofee voor Sportverdienste 2017’ gaat naar Nele Antonissen. De handbalster kreeg op de ‘Viering Sportief Wilrijk’ de titel van strafste Wilrijkse sporter of vereniging.

Op woensdag 21 februari 2018 zetten het districtsbestuur en de Wilrijkse adviesraad sport de lokale sportkampioenen van 2017 in de schijnwerpers. 22 individuele atleten en 12 teams behaalden een kampioenstitel in provinciale en nationale competities. De waaier van sporten waarin deze titels behaald werden, weerspiegelt het gevarieerde Wilrijkse sportaanbod: van judo en voetbal over atletiek en dans tot skeeleren en kunstijsschaatsen.

Nele Antonissen krijgt ‘Trofee voor Sportverdienste’
Naar jaarlijkse gewoonte werd de strafste Wilrijkse sporter of vereniging bekroond met de ‘Trofee voor Sportverdienste’. De jury koos dit jaar voor Nele Antonissen. Zij doorliep alle jeugdreeksen bij de Wilrijkse handbalvereniging Uilenspiegel en is tegenwoordig aan de slag bij de Nederlandse bekerwinnaar Dalfsen. Nele maakt sinds 2015 ook deel uit van de nationale dameshandbalploeg Black Arrows.