Wielrenster Jolien Verschueren heeft kwaadaardig gezwel in de hersenen

Geen goed nieuws voor Jolien Verschueren (27). Vorige dinsdag onderging de Oost-Vlaamse een hersenoperatie. Die verliep voorspoedig, maar verder onderzoek heeft uitgewezen dat het verwijderde gezwel niet goedaardig is. Een aanvullende behandeling is noodzakelijk. Jolien zal dit jaar niet meer in competitie uitkomen.

Het gezwel in de hersenen werd drie jaar geleden per toeval ontdekt tijdens een scan na een val op training. Meer dan opvolging  bleek toen niet nodig. Onlangs werd – tijdens een check-up- duidelijk dat de tumor toch was gegroeid, waarna onmiddellijk werd beslist over te gaan tot het wegsnijden ervan. Daar zijn de artsen in geslaagd, maar na verder onderzoek blijkt hij  helaas niet goedaardig te zijn. Jens Demanet, teamdokter van Pauwels-Sauzen-Vastgoedservice: ‘Dit vereist uiteraard een aanvullende behandeling. Daar wordt zo snel mogelijk mee gestart. Dat zorgt er wel voor dat het herstel een stuk langer zal duren dan oorspronkelijk gedacht. Dit jaar zal Jolien in elk geval niet meer in competitie uitkomen.’

Een mokerslag voor de dubbele winnares van de Koppenbergcross, maar ze gaf al aan dat ze hard wil en zal knokken om ook die tegenslag te boven te komen. Verschueren: ‘Ik blijf zonder meer strijdvaardig. Met de steun van familie, supporters, dokters en mijn team ga ik er vol tegenaan. Ook mijn geloof helpt me daarbij. Ik besef dat mijn fietscarrière op dit moment on hold staat, maar mijn gezondheid primeert.’ Het teammanagement van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice geeft Jolien álle tijd die ze nodig heeft. ‘Onze grootste wens is dat ze herstelt. Vanuit het team zullen we haar helpen en steunen waar het kan. We wensen haar en haar familie heel veel sterkte in deze moeilijke periode’, luidt het in een perscommuniqué.

Verschueren, die ook kleuterleidster is en in Kruishoutem woont, won dit jaar in Gullegem. Dit is opnieuw een zware mokerslag voor de wielersport. Ook Sport in de Kijker wenst haar en haar familie en vrienden heel veel sterkte en hoopt uiteraard dat zij vlug volledig herstelt.

Tekst: Edwin Mariën
Foto: Chayenn2001

Pin It on Pinterest