WIEBES LORENA staat op podium ….

De eerste drie boeken staan online
Onze fotoboeken

Het werd een lange hete dag in en rond het Te Boelaerpark Borgerhout.

Naast de wedstrijd van de heren, werd de derde editie van de GP Sofie Goos Wedstrijd gehouden. Marc D’Hooge: “ er is een beetje minder volk dan andere edities, wat de reden ook moge zijn, te warm, mensen trekken elders weg, of te veel andere activiteiten; de Ronde van Frankrijk die gestart is,… het maakt niet uit het was een topdag”. De GP Sofie Goos klimt in ijltempo op in de hiërarchie van het vrouwenwielrennen en gold dit jaar als zesde manche van het regelmatigheidscriterium van de Lotto Cycling Cup. Grote belangen dus en dat was er dan ook aan te zien. De grote blokken legden een verschroeiend tempo op en het bleek onbegonnen werk om een voldragen vlucht in elkaar te knutselen.

Even terug naar de dames wedstrijd, waar veel bekende namen aan de start stonden. Het tempo begon hoog maar mee door de warmte en het toch moeilijk parcours zakte dat tempo naargelang en meer wedstrijden zijn gereden. Bij de gekende rensters zagen we de zusjes Druyts, met als eerste Belg  Jessy Druyts op een eervolle zevende plaats. Toch was de oudere zus Kelly de favoriet. Kelly: “Ik zat opgesloten en kon niet tijdelijk weg glippen”. De dames waren het er allemaal eens over, een zware rit  in combinatie met kasseistrook, eventueel ook de lengte van elke rit, 5 km met veel bochten en slechts enkele lange stukken, dan kan je niet op snelheid komen.
De winnares, amper 19 jaar met nog een grote toekomst in het vooruitzicht, toptalent Lorena Wiebes heeft de derde editie van de Grote Prijs Sofie Goos op haar naam geschreven. In de sprint liet Wiebes geen spaander heel van de concurrentie. Het was een nipte zege: de Nederlandse Janine Vandermeer en de Vietnamese Thi That en Nguyen waren goed voor plaatsen twee en drie.

Tekst – Marc Demartin

Fotografen: Bonckaert Brian, Marc Bogaerts, Stefan Lambrechts, %Marc Demartin

redactie, Carl Van Oostveldt

 

Een reactie achterlaten