Wie koopt in Fan Shop van Antwerp steunt het Koningin Paola Kinderziekenhuis

DEURNE – Antwerp FC wil een club met een hart zijn. Daarom besloot de Great Old om dit seizoen ZNA Kinderziekenhuis Koningin Paola te steunen. Het kinderziekenhuis doet al jaar en dag geweldig werk met het verzorgen van zieke kinderen uit Antwerpen en omgeving en daarin wil de club met stamnummer één graag een rol spelen.

Antwerp zal het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis steunen op verschillende manieren. Zo zal tien procent van de omzet van de stockverkoop in de Fan Shop (nog tot 14 augustus) worden geschonken aan het kinderziekenhuis. Daarnaast zal het Kinderziekenhuis pronken op de wedstrijdshirts van RAFC tijdens de komende wedstrijden. Later zullen deze unieke shirts worden geveild ten voordele van het Kinderziekenhuis.

Na afloop van de wedstrijdshirt-actie wordt bovendien nog een steunactie opgezet die het hele seizoen 2017-2018 zal lopen.

De club en haar community-werking engageert zich vanaf nu volop om ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis te steunen in haar werking, en een verschil te maken voor zieke kinderen. In de wedstrijd tegen Anderlecht zullen de toeschouwers al de eerste resultaten zien. Hou de wedstrijdshirts zeker in de gaten.

ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis is een hooggespecialiseerd ziekenhuis binnen de provincie Antwerpen, vlak bij ZNA Middelheim gelegen. De meeste raadplegingen voor kinderen vinden plaats in de uitgebreide polikliniek. Daarnaast biedt het kinderziekenhuis van ZNA nog vele andere faciliteiten: een dagziekenhuis op kindermaat waar kinderen worden verzorgd die enkele uren of een hele dag een onderzoek of een behandeling moeten ondergaan; een pediatrische intensieve afdeling waar kinderen tot vijftien jaar worden opgenomen die zo ziek zijn dat ze extra zorg en permanente bewaking nodig hebben en zelfs een kinderspoed waar kinderen met een dringend medisch probleem 24 uur per dag, zeven  dagen op zeven terecht kunnen.

ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis is helemaal gericht op de zorg voor zieke kinderen. Kinderen en ouders nemen actief deel aan de behandeling. Zo probeert men een veilige omgeving te creëren waarbij de eigenheid van het kind centraal staat, want kinderen zijn geen mini-volwassenen.

Kinderartsen met verschillende subspecialisaties staan garant voor de kwaliteitsvolle aanpak binnen het ZNA Kinderziekenhuis Paola. De brede waaier aan medische zorg die zij bieden, wordt aangevuld met behandelingen en onderzoeken van specialisten uit andere disciplines die ook zorg bieden aan kinderen.

Het kinderziekenhuis is gelegen in de Lindendreef en biedt specialiteiten zoals een eigen pijnteam voor kinderen, gescheiden kinderradiologie, uitgebreide fysiotherapie en chirurgische ingrepen op topniveau in een eigen kinderoperatiekwartier. Het Koningin Paola Kinderziekenhuis in cijfers: 40 000 raadplegingen, 5 000 opnames in dagziekenhuis en 900 meerdaagse opnames. (EM)

Hits: 432