Warmathon in Antwerpen levert meer dan 90 000 euro op

ANTWERPEN – Vandaag vrijdag werd in Antwerpen, op de unieke locatie van het stadspark, de voorlaatste Warmathon van Music for Life gelopen. De Sinjoren stonden voor de zware opdracht om beter te doen dan Gent, waar 8 700 lopers 100 000 euro in het laadje brachten. Er kwamen wel meer deelnemers aan de start (9 150) maar de opbrengst lag ietsje lager maar was meer dan eervol: 91 500 euro. Vorig jaar liepen 7 700 lopers 77 000 euro bij elkaar.

In het stadspark was een parcours van 2,7 kilometer uitgetekend. Door de weersomstandigheden lag dat er uiteraard erg modderig bij. Onder meer schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) verscheen aan de start. ‘Als sportdienst kunnen wij hier uiteraard niet afwezig blijven’, zei hij. Vorige week al werden de inschrijvingen afgesloten. De toeschouwers zagen de gekste taferelen. Verschillende deelnemers waren verkleed als kerstboom. Net zoals in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke kwamen ook hier verscheidene opdagen met een specifiek doel.

Zo was er een groep die T-shirts droeg met het opschrift ‘Nils for Life’, ter ere van hun familielid/collega die vorig jaar een strijd van 3,5 jaar tegen leukemie verloor. Hij was amper 24. Ze liepen niet alleen in Antwerpen maar verkochten ook bandjes en organiseerden twee benefietavonden ten voordele van de ‘Stichting me to You’, die wetenschappelijke onderzoeken in de strijd tegen de beenmerg- en bloedziekten steunt. Hoeveel dat allemaal heeft opgebracht wordt zaterdag om 13 uur in Wachtebeke bekend gemaakt.

Om de deelnemers te ondersteunen deed men een beroep op de beats van dj’s Shizzle le Sauvage, bekend van de Studio Brussel-filefuif, en Freaquency, winnaar van de MNM Start to DJ 2012. Aan de aankomst werden de deelnemers opgewacht door Stijn Vlaeminck van Studio Brussel. Normaal had hij het gezelschap gekregen van Cath Luyten, maar die is sinds dinsdag ziek.

Alhoewel de eindtijd uiteraard onbelangrijk is, verdient de ‘winnaar’ bij de mannen toch een eervolle vermelding. Het betreft Kevin Kennis uit Borgerhout, die liefst 31 ronden afmaalde. De 25-jarige atleet heeft dan ook een aantal marathons achter de kiezen en slaagde net donderdag in zijn opzet: 5 000 kilometer lopen dit jaar. Jürgen Van Rompaey (24 ronden) en David Stevens (23) liepen eveneens een meer dan respectabele afstand. Ook bij de vrouwen liet een geoefende atlete het grootst aantal ronden optekenen. Elien Van de Vel liep twintig omloopjes. Zij is afkomstig uit Vorselaar maar woont in Merelbeke en heeft dit jaar ook al meer dan 2 500 kilometer achter de kiezen. Oni Smet hield het bij zeventien toertjes, Anita Maes bij vijftien.

Nu al is het zeker dat de Warmathon op een recordbedrag afstevent. In Brugge werd 70 000 euro ingezameld en in Hasselt en Brussel telkens meer dan 53 000. 32 742 lopers kwamen in actie. Zaterdag sluit Leuven het rijtje af. Ook hier zijn alle beschikbare plaatsen al lang ingenomen.

Tekst: Edwin Mariën
Foto’s: Marc Demartin