Vrijdag komen heel wat Belgen in actie

WILRIJK – Vrijdag komen een heleboel Belgen in actie tijdens de Olympische Spelen. Om 2 uur vannacht werkt Jorik Hendrickx zijn korte kür af tijdens het kunstrijden op de schaats. Hij komt als zeventiende van 30 deelnemers aan de start. Tegelijkertijd beginnen 78 vrouwen aan de eerste manche van de slalom. Kim Vanreusel staat als 47ste geprogrammeerd, Marjolein Decroix als 50ste. De tweede reeks volgt om 5u15.


Thierry Langer begint om 7u47 aan zijn Olympische Spelen met de vijftien kilometer langlauf. Er zijn 119 deelnemers. Jelena Peeters hoopt voldoende fit te zijn om vanaf 12 uur iets te tonen in haar enige nummer, de 5 000 meter schaatsen. Zij neemt het in de tweede rit op tegen Carlijn Schouten, een Nederlandse die voor de Verenigde Staten uitkomt. Tenslotte is er Kim Meylemans in het skeleton. Zij is de vijftiende van twintig deelnemers en werkt haar runs af om 12u20 en 13u20.

Donderdag was het niet veel soeps voor wat de Belgen betreft. Bart Swings ging te hard van start in de 10 000 meter waardoor hij uiteindelijk slechts als achtste eindigde. Het goud was voor de Nederlandse Canadees Ted Jan Bloemen. Ook Florent Claude startte bijzonder goed in de 15 kilometer biatlon. Op een bepaald ogenblik lag hij in negende stelling maar tijdens zijn laatste schietbeurt miste hij twee keer wat hem meteen achteruit katapulteerde naar een 54ste plaats. Michaël Rausch werd zelfs 75ste na vijf missers. De Noor Joannes Thingnes won. Hoe Kim Vanreusel het deed leest u elders op deze site. (EM)

Pin It on Pinterest