Vlaanderen in Cannes verkozen tot te ontdekken golfbestemming van het jaar

Op de International Golf Travel Market (IGTM) in Cannes werd Golf in Flanders verkozen tot dé te ontdekken golfbestemming van het jaar. Een groep van 220 internationale reisjournalisten selecteerde Vlaanderen uit 60 bestemmingen om de prestigieuze IAGTO award van ‘Undiscovered Golf Destination of the year’ te mogen ontvangen. Golf in Flanders volgt daarmee onder meer het Oostenrijkse Karinthië, Slovenië en Zweden op die de voorbije jaren deze eer kregen toebedeeld.

Jo Maes, verantwoordelijk voor Golf in Flanders marketing, met de award

Voorlopig zijn er in het Vlaamse landsgedeelte een tiental mogelijke arrangementen waarbij men een verblijf combineert met het bezoek aan een golfresort. Twee ervan liggen in de provincie Antwerpen: ‘Het Hotelarrangement Kempense Golf Club – Hotel Corbie’ in Mol en ‘de Greenfee Bosseinstein Golf’ in Ranst. Daarenboven kunnen golfspelers terecht bij 55 clubs in Vlaanderen.

IGTM, ’s werelds grootste ontmoetingsplek voor iedereen die met golftoerisme bezig is, verenigt gedurende vier dagen meer dan 1 300 professionals uit de sector om te netwerken, zaken te doen,… Golf in Flanders, vertegenwoordigd door Jo Maes, was voor het eerst van de partij op de IGTM en viel al meteen in de prijzen.

Naast Vlaanderen werden ook North Carolina, de Bahama’s, Dubai, Nieuw-Zeeland en de Spaanse Costa Blanca genomineerd voor de IAGTO Awards 2018, het jaarlijkse topmerk van de golftoerisme-industrie. IAGTO prees drie golfresorts: Aphrodite Hills op Cyprus, Fancourt in Zuid-Afrika en Pebble Beach Resorts in Californië.

Peter Walton, CEO van IAGTO: ‘Al achttien jaar lang herkennen we elk jaar een handvol golfbanen, golfresorts en golfbestemmingen die hun best hebben gedaan om de ‘golfreiziger’ in de watten te leggen. Onze 680 leden van de golftouroperator in 65 landen zijn nu verantwoordelijk voor bijna 90 procent van alle internationale golfvakantiepakketten die wereldwijd worden verkocht, en het zijn hun stemmen die bepalen wie deze jaarlijkse onderscheiding ontvangt.’

De International Golf Travel Writers Association (IGTWA) werd opgericht in hetzelfde jaar als de inaugurele IAGTO Awards. ‘Omdat slechts negen golfbestemmingen en resorts elk jaar in de prijzen vallen, zijn de trofeeën zeer gegeerd. ‘Ik ben blij dat zelfs na al die jaren iedereen reikhalzend blijft uitkijken naar de aankondiging van de winnaars. Niet verwonderlijk want zij die in de prijzen vallen zijn zeker van een enorme boost en mogen vanaf dan rekenen op erkenning van golftoeristen van over heel de wereld.’

Golf Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen sloegen de handen in elkaar, binnen het kader van driejarige impulssubsidies, om vanaf 2016 voor het eerst op een structurele manier aan inkomend golftoerisme te doen. Er werd een nieuwe website www.golfinflanders.com opgericht die als doel heeft golf in combinatie met een verblijf in de Vlaamse regio’s/steden te promoten, om zo meer golftoeristen aan te trekken uit binnen- én buitenland. Golf in Flanders is gekoppeld aan de vertrouwde iTee software van iGolf, een internetsite waar men zijn handicap kan consulteren, waar men zich kan inschrijven voor wedstrijden, de starttijd raadplegen,… (EM)