Viersel diamond race

Viersel – 30 mei 2017. Zondag 4 juni aanstaande, op het Albertkanaal in Zandhoven, bij Antwerpen,wordt voor de 32e keer de Viersel Diamond Race gehouden. De crème de la crème van het waterskiracing wereldje bevindt zich dit weekend in Viersel.

Een kolkende watermassa zal spektakel voor de toeschouwers langs de kant verzekeren. Alle topskiërs uit Belgie en Europa tekenen present op dit evenement, dat we samen met de Catalina Race in de VS, als de belangrijkste waterskikoers van het jaar ter wereld kunnen rekenen. Behalve de Europeanen zullen ook enkele Australiërs van de partij zijn, want zij zijn verliefd op deze wedstrijd. Vooral Jack Harrison staat erop zijn overwinning, in de Formule 1, van vorig jaar te hernieuwen. Hij wordt getrokken door een Bernico TS, gepiloteerd door het Belgisch duo Frank Meirsman (9240 Zele – Costa Zela) en Gerrit Pontzeele (2830 Willebroek – Costa Zela) . Hij zal af te rekenen hebben met de Belgen Steven Van Gaeveren (9120 Melsele – Costa Zela), Robin Marien (2970 Schilde – VWSC), Roy de Weert (2100 Deurne – VWSC) en Buby Bertels (2830 Willebroek – VWSC). Daar tegenover staan een viertal Britten aangevoerd door Jack Lynch en Harvey Robinson, die al jaren vertrouwd zijn met het kolkend kanaalwater van Viersel, en zondag wel eens het verschil kunnen afdwingen. In Formule 2-Men verwachten we een sterke wedstrijd van de Australiër Luke Harrison, vorig jaar winnaar bij de juniors, maar nu al ernstig kandidaat voor de zege. Hij zal tegenstand ondervinden van de ervaren Britten Daryll Tyndall en Jake Frame. Hier zullen de Belgen Mike Muyshondt (2280 Grobbendonk – VVW-Grobbendonk) en Frederic De Wachter (2250 Olen – VWSC) niet laten begaan en hopelijk het publiek aangenaam verrassen.

Bij de Ladies F1 tippen wij op de Oostenrijkse Sabine Ortlieb, ook winnares van de vorige editie, voor haar zus Kathrin. Bij de Ladies F2 verwachten wij verder de doorbraak van Gitte Van Gool (2460 Kasterlee – VVW-Olen – Haven), die tot nu toe geen steek liet vallen in het BK en in de vorige editie nipt de winst moest laten aan haar landgenote maar nu gekwetste Thanee Ennekens (2560 Nijlen – VWSC). In F3-Ladies zal de plaatselijke Chris Rydl (2540 Hove – Costa Zela) af te rekenen hebben met de Spaanse Angela Morales. In F3- Men zijn de favorieten nog niet gekend en verwachten wij een open wedstrijd tussen een nieuwe jonge generatie met Yoeri Dom (2900 Schoten – VVW-Kruibeke) en Alexander De Wachter (2250 Olen – VWSC), tegen de nog onbekenden Dan List en Barry Gibson, komende van over het Kanaal.

 

PROGRAMMA

12u00 Eurokids A en B 25 min + 1 lap

13u00 Formule III Men 35 min + 1 lap

Juniors

Masters

14u30 Ladies F1 – F2 – F3 35 min + 1 lap

16u00 Grand Prix Men F1 – F2 40 min + 1 lap

Geleid door de ervaren juryvoorzitster Thea Klarenbeek (Nl)

 

Tekst: Andre Hendrickx – +32 475 27 62 99
Foto: Copyright © Billy Lacroix

Pin It on Pinterest

Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.