A_ArchiefsportnieuwsWielrennen

Veldritkalender telt volgend seizoen zeven Brico-crossen

RONSE – De Hotondcross in Ronse, bij het veldritpubliek ook gekend als de GP Mario De Clercq, verhuist volgende winter naar de Brico Crossen. Organisator Vzw Ronse Koerst gaat daarvoor een samenwerking aan met eventorganisator SportIDee, die onder meer ook al de Koppenbergcross onder zijn hoede heeft. De cross van Lokeren komt dan weer in de plaats van Kruibeke.

De GP Mario De Clercq zag het levenslicht in 2008. Vanaf de tiende editie (op 7 oktober) zal organisator Vzw Ronse Koerst samenwerken met SportIDee. Voorzitter Luc Van den Abeele: ‘In die voorbije tien jaar is moeder natuur ons niet altijd goedgezind geweest”. Het zorgde voor een aantal legendarische edities, maar ondanks de soms barre weersomstandigheden zijn we er toch altijd in geslaagd een budgettair gezonde cross op poten te zetten. Maar er komt steeds meer kijken bij het organiseren van een topevent. En ook al doen we dat met ons kleine bestuur nog altijd met volle goesting, toch voelden we dat er wat extra commerciële – en communicatiemogelijkheden onbenut bleven. We geloven dat SportIDee ons daarbij kan helpen. Al is de Hotondcross al een monument in het veldrijden, samen met hen kunnen we het nóg groter maken.’

SportIDee van zijn kant heeft met de Koppenbergcross al een belangrijke veldritorganisatie in de Vlaamse Ardennen. Manager Chris Mannaerts: ‘En dit seizoen komt daar ook de tweede editie van de cross in Geraardsbergen bij. Door het bundelen ervan zien we toch wel een aantal aanvullende commerciële mogelijkheden in deze prachtige wieler-minnende regio.’ De Hotondcross wordt volgende winter de zevende Brico Cross. ‘De zes andere -allemaal op VTM – haalden de afgelopen twee seizoenen uitstekende kijkcijfers. Dan zijn we niet weinig blij met een extra topper als de Hotondcross.’

Er is nog een nieuwigheid, al geldt die maar voor één seizoen. Kruibeke – dat het Belgisch kampioenschap organiseert – maakt op de kalender éénmalig plaats voor Lokeren. Ook in het nieuwe seizoen zullen alle Brico Crossen live op VTM worden uitgezonden. (EM)

*De (voorlopige) kalender: 16 september Geraardsbergen, 6 oktober Meulebeke, 7 oktober: Ronse, 13 oktober Lokeren, 29 december Bredene, 6 februari 2019 Maldegem, 17 februari 2019 Hulst (Nederland).