VDP wint damestornooi voetbal Vlaanderen

groot formaat
groot formaat
Fotoboek
Fotoboek

1 mei is een feestdag maar vooral een tornooi voor dames op Noorse.
De regengoden waren het tornooi van 2018 gunstig gezind: na een drijfnat weekend was de zon terug en dat is al een pluspunt om de dag feestelijk te laten te laten slagen. Tornooien zij nodig voor zowel de spelers maar vooral voor de club. Elke club heeft onkosten en de lidgelden kunnen deze kosten niet dekken, kantine inkomsten zijn dus noodzakelijk, maar uiteraard ook de sponsors zijn onontbeerlijk om een club draaiend te houden.
23 ploegen schreven zich in en meestal zien we jaarlijks veel bekende gezichten van meestal dezelfde clubs die inschrijven. Noorse, een club ten noorden van Antwerpen is de laatste jaren een grote club geworden. Mooie kantine, maar vooral zeer goede voetbalvelden. Zelfs na de hevige regen van voorgaande dagen lagen de velden er bijzonder goed bij. De zon zorgde er ook voor dat veel volk de spelers kwam aanmoedigen.

 

De finale werd een wedstrijd tussen dames van Ik Dien en VDP. Al vrij snel kwam VDP op voorsprong en na een tweede doelpunt was de winnaar gekend.
Toch ook een schouderklopje voor de dames van Ik Dien, maar VDP was net iets sterker, met betere afwerking en de bal moet wel degelijk tussen de palen.

 

Verslag – Marc Demartin