“VAS/ Regionaal rallycross Kampioenschap 2018 regen spelbreker op een nat Glosso circuit. ”

Op 23 september jongstleden waren de VAS/Regionale piloten opnieuw te gast op het korte Kempische Glosso circuit. De heren en dames reden hun 7e en voorlaatste race om het kampioenschap, Een klein deelnemersveld knokte op een kletsnat en spekglad Glosso circuit om de ereplaatsen en in sommige gevallen zelfs om het kampioenschap.

De volgende klassen kwamen in actie:
Regionaal A (wagens tot 1600cc)

In de kleine klasse was het opnieuw Didier Dexters in de snelle Toyota MR2 die als eerste over de meet kwam met Davy Wynants in de Seat Ibiza op de tweede plaats en Rens van der Linde in Honda Civic op de derde plaats.

Regionaal B (wagens boven 1600cc)

Bij de “grote jongens” was er volop strijdt mede door het natte en modderig circuit konden de PK’s van de BMW’s niet tot hun recht komen. Het was Thomas Weltjens in de kleine Opel Corsa die de dikke BMW’s voor bleef, winst voor hem. Stijn Severeyns in Opel Ascona werd tweede en Jan Driessen in BMW Compact werd derde.

De Promo klasse.

In deze klasse kan Rudy Loodst zich kampioen noemen. De winst vandaag ging echter naar Thijs Devlin in Opel Corsa, Wim van Tiggelen in Peugeot 205 maakt het podium vol.

Als gast klasse waren de 2cv crossers te gast voor hun race voor het Nederlands kampioenschap 2cv cross Ook zij konden hun kampioen kronen, Mike Millenaar wist al in heat 2 voldoende punten te sprokkelen voor het kampioenschap.

 

 

 

Volgende race in 2018 (ovb van wijzingingen):

13 Oktober 2018 !                       training

14 Oktober 2018 !                 Rallycross opendeur race

Peter Grijmans

Persdienst Glosso