Vanaf zaterdag kan je weer sporten in de Schorre

BOOM – Het begin van de paasvakantie betekent ook de aftrap voor recreatieverhuur van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Vanaf aanstaande zaterdag 31 maart kan je weer waterfietsen en minigolf spelen op het recreatiedomein. Ook het Barrevoetspad is opnieuw open. Tijdens de weekdagen is de verhuur geopend van 8 tot 18 uur, in het weekend van 10 tot 17 uur. Meer info op www.deschorre.be.

De lente is begonnen en dat hebben ze bij De Schorre geweten. Huur een waterfiets en geniet al dobberend van de rust op het domein. Voor een halfuur waterfietsen betaal je zes euro. Niet enkel de verhuur van de waterfietsen start weer, ook de minigolf heropent de deuren. Speel met het hele gezin een partijtje minigolf op het centraal eilandje in de vijver. Minigolf spelen kost vier euro per persoon. Voor beide activiteiten meld je je wel op voorhand aan bij de onthaalbalie in gebouw De Pitte.

Een andere leuke activiteit op het domein van De Schorre is het Barrevoetspad. Na het succes van vorig jaar werd dit verlengt tot 1 300 meter. Dit blotevoeten-pad ligt verscholen in de natuur en is een prikkeling voor alle zintuigen. Je wandelt over mossen, kleibroden, modder, zachte kiezels, wol, hooi, noem maar op. Daarenboven dien je vooral ook goed te voelen en te ruiken. Er zijn op het pad een 300-tal kruiden en geurplanten geplant, zoals kruiptijm, munt, citroenverbena. Het Barrevoetspad is gratis te bewandelen. Voor je aan de wandeling begint, haal je het plannetje op aan het onthaal van De Schorre. Om de beleving nog completer te maken, kan je de Barrevoetsrugzak aankopen. Dit heeft een waarde van zes euro en zit vol leuke en ook nuttige gadgets. (EM)