Tweede thuisoverwinning op rij voor Sasja

Onder het goedkeurend oog van Antwerps Schepen van Sport Ludo Van Campenhout, hebben onze jongens, ondanks de vele kwetsuren, bewezen dat ze strijdvaardig voor de dag kunnen komen. Na de zware nederlaag van vorige week waren onze jongens er op gebrand om iets goed te maken. De gehalveerde ploeg door blessures blijft, maar voor het thuispubliek is het toch altijd ietsje anders. En de opzet is geslaagd. We konden de twee punten in Hoboken houden.

Nog altijd geen Gert-Jan, Kevin en Yme in de ploeg. Aaron is voor langere tijd uit. Langs deze weg willen we hen ook allemaal een voorspoedig herstel toewensen. Quintus begon het beste aan de wedstrijd en was niet gekomen om zich zomaar bij een nederlaag neer te leggen. De eerste tien minuten hielden we nog gelijke tred, maar dan begon Quintus uit te lopen van 4-4 naar 6-12. Vooral slechte passes, balverlies en een onuitgegeven verdediging die niet echt liep zorgden daarvoor. Naar het einde toe begon alles wat vlotter te lopen, Jasper scoorde vlot en Bruno schudde enkele mooie saves uit zijn mouw. Zo kon de achterstand terug gebracht worden tot 10-13 bij de rust.

In de tweede helft gingen we goed van start en begonnen direct aan een inhaalbeweging. De verdediging stond veel beter op punt. Sam redde een strafworp.De spelers konden beter bereikt worden in de aanval. Bruno voorkwam enkele zo goed als gemaakte doelpunten. We sloopte er even angst in de rangen toen eerst Nemanja en later Sergio bleven liggen na een foutieve ingreep. De Haagse speler Vollebregt kreeg hiervoor een rode kaart onder de neus geduwd. Maar het bleek allemaal mee te vallen en Sasja ging er op en er over, vooral dankzij Sergio, Stijn en een hoe langer hoe beter op dreef komende Slaven. Brent maakte nog een mooie invalbeurt en de wedstrijd kon redelijk rustig uitgespeeld worden met een 25-23 als eindresultaat.

Tekst: Dirk Faes
Foto’s: Georges Peeters