Tweede editie Urban Memorial Van Damme brengt Nafi Thiam naar Antwerpen

Net als vorig jaar gaat de Urban Memorial Van Damme op tournee langs de grootste Belgische steden. Op 8 juli doet het evenement de Groenplaats in Antwerpen aan. De ‘Urban Memorial Van Damme’-series brengt topatletiek en breedtesport tot bij de fans in het hart van de stad. In Antwerpen ligt de focus op verspringen. Topatlete Nafi Thiam tekent alvast present.

Sporting A en evenementenbureau Golazo Sports brengen zaterdag 8 juli de tweede editie van de Urban Memorial Van Damme naar Antwerpen. Naar aanleiding van de Memorial Van Damme werd vorig jaar voor het eerst een stedelijke, of beter urban, tour georganiseerd die topatletiek en breedtesport combineert. Dit jaar is Luik de thuishaven voor hoogspringen, Oostende voor discus, Gent voor polsstokspringen, Brussel voor sprint en kogelstoten en Antwerpen voor verspringen.

In Antwerpen ligt de focus op verspringen voor dames met als hoogtepunt een wedstrijd met nationale en internationale toppers als Nafi Thiam. De Groenplaats wordt voor één dag ‘een atletiekstadion’ met naast het verspringen ook een kinderinitiatie atletiek bestaande uit verschillende disciplines zoals sprint, hordenlopen, speerwerpen, kogelstoten, hoogspringen en – natuurlijk – verspringen. Kinderen tussen vijf en twaalf jaar kunnen op deze manier hun eerste stapjes zetten binnen het atletiek. Antwerpse atletiekclubs Olse Merksem en Beerschot Vrienden Atletiek Club werken hiervoor nauw samen.

Het evenement vindt plaats op de Groenplaats van 13 tot 17 uur en is gratis. Alle info staat ophttp://www.sport.be/urbanseriesmemorialvandamme. Klik hier voor de rechtstreekse link naar het Antwerpse luik.

Programma

  • 12.30 – 13.00 uur: opwarming voorprogramma scholieren jongens
  • 13.00 – 14.00 uur: voorprogramma – scholieren jongens
  • 14.00 – 14.30 uur: opwarming voorprogramma AC Heren
  • 14.30 – 15.30 uur: voorprogramma – AC Heren
  • 15.30 – 16.00 uur: opwarming AG Urban Memorial Van Damme Long Jump (internationaal)
  • 16.00 – 17.00 uur: AG Urban Memorial Van Damme Long Jump (internationaal)
  • 17.00 uur: einde

Hits: 182