Tsonga schrijft European Open op zijn naam

Jo-Wilfried Tsonga mag zich de winnaar van de European Open 2017 noemen. In de finale was de Fransman met 6-3 en 7-5 te sterk voor Diego Schwartzman. Het duo Scott Lipsky/Divij Sharan won eerder op de dag het dubbelspel.

Tsonga begon indrukwekkend aan de finale. Bij een 3-2 voorsprong ging hij door de opslag van Schwartzman. Die break was meteen voldoende om de eerste set binnen te halen.

De Fransman speelde bijzonder solide en mede dankzij zijn bijzonder sterke opslag werd het 6-3 in set een. Tsonga ging in het begin van set twee gewoon door op zijn elan en liep uit tot 2-0. Schwartzman, die zijn tweede finale op rij speelde op de European Open, knokte zich echter terug in de set. De kwieke Argentijn won 3 games op rij en versierde zelfs 2 breakballen op 4-2. Het signaal voor Tsonga om uit te pakken met 2 aces en knap tennis, weg break voor Schwartzman. Vervolgens kon Tsonga wel een break benutten, maar andermaal toonde Schwartzman zijn groot strijdershart en een nieuwe break was een feit.

Bij een 5-5 stand schakelde Tsonga opnieuw een tandje bij en de foutenlast bij Schwartzman werd te groot. De Argentijn stond zijn opslag een laatste keer af, Tsonga serveerde vervolgens naar matchwinst én eindzege op de European Open

.

Pin It on Pinterest