Traditionele seizoen opener op het Glossocircuit: 39e herdenkingsprijs Willy Sneyers.

1e race op het Glosso circuit voor het Regionaal/VAS kampioenschap veel strijdt in een stralend lentezonnetje en veel volk.

Op 30 april jongstleden vond  de seizoen opener plaats voor het Glossocircuit, traditioneel is dit de herdenkingsprijs Willy Sneyers, dit jaar alweer de 39e editie. Een 50 tal piloten hadden zich ingeschreven, daarnaast kwam een hele meute 2cv’s aan de start en speciaal was de gloednieuwe Beetle cup met dit keer aan het stuur rallycross iconen uit de 80 en 90er jaren.

De volgende klassen kwamen  in actie:     


Regionaal A (wagens tot 1600cc)
In deze “kleine” klasse zagen we de come back van Davy Wijnants in de mooie Seat Ibiza. Hij was iedereen te snel af en ging aan de haal met de hoofdprijs. De 2e plaats was voor Benny Demandt in de Honda Civic, derde werd een ontketende Martijn Engelen ook in Honda maar dan een CRX.

Regionaal B (wagens boven 1600cc)
In deze klasse weer veel BMW geweld met strijdt voor ieder plekje en puntje in het kampioenschap. Dit keer kon Johnny Geudens in BMW E46 Coupe de grote beker en bloemen ophalen. Jan Driessen die niet bang is van een beetje gooi en smijtwerk haalde de tweede plek binnen, juist voor Andy Leysen die als laatste het podium mocht beklimmen.

De Promo klasse.
Ook in de “instapklasse” van het VAS/Regionaal kampioenschap was de strijdt hevig, soms te hevig waardoor de wedstrijdleiding moest ingrijpen. Toe de stofwolken waren opgetrokken zag het talrijke publiek Bram Schepens in Peugeot 106 als winnaar over de streep komen. Tweede werd Yorick Maeyninckx in Opel Kadett en derde werd Wim van Tiggelen in Peugeot 205.

Beetle Cup
Een grote nieuwigheid dit seizoen is de Beetle Cup. Patrick Mertens verzorgde zes VW Kevers die een aparte reeks zullen rijden binnen het VAS en P.A.K rallycross kampioenschap. Dit keer bezet door een reeks rallycross sterren uit het verleden. De eerste plaats was voor het duo Vereecken/van Elderen, 2e werd Van Dalen/Lievens en derde werden Monten/Kuypers.

 

Kalender 2017

3   Juni           Trainings dag 4   Juni              V.A.S. wedstrijd
24 Juni            B.B.Q. GLOSSO en O.T.R.T.  
24 Juni           Trainings dag 25 juni               Folkrace ( open deur)
12 Augustus  Trainings dag 13 Augustus     V.A.S. wedstrijd
14 Oktober     Trainings dag 15 Oktober       Folkrace ( open deur)


Aanvullende informatie en foto’s  kunt u vinden op onze website http://www.glossocircuit.be

Tekst: Redactie sidk.be

Foto’s: Motorsportsmediaservice