Topvolley Is er nog kans? Hier nog een reactie van vandaag

 

Topvolley Antwerpen dan toch niet dood?

11/09/2017 21.30 uur

Het artikel van gisteren  met als titel “Einde verhaal voor Topvolley Antwerpen” heeft toch wel de nodige weerklank gekregen. Het zorgde er voor dat men bij Topvolley Antwerpen na maanden van stilzwijgen alsnog met een verklaring naar buiten is gekomen.

Als het van Tim Verreth afhangt is Topvolley Antwerpen nog niet uitgeteld. De huidige manager gelooft nog in het voortbestaan van de club, al zal het moeten gebeuren met een doorstart. Vraag is wel of alle betrokken partijen dat zien zitten.

 “Het is inderdaad zo dat we vandaag (gisteren,red.) officieel forfait hebben gegeven voor dit seizoen. Het zou onrealistisch zijn om nu te starten. Het geld om een team bij elkaar te brengen is er niet. Het zou ook niet correct zijn om toch met een team te starten en zo de schuldenberg nog verder uit te bouwen. “

Een schuldenberg naar wat men hoort in de wandelgangen toch wel een aantal keer het jaarinkomen van een modale werkmens overstijgt. “We hadden inderdaad een aflossingsplan op poten gezet ,maar hebben dat niet volledig kunnen uitvoeren.”

 Er was nochtans behoorlijk wat geld bij elkaar gebracht door privésponsors en de stad Antwerpen, maar op het vlak van reorganisatie klopte het plaatje niet volledig. En dus moest Antwerpen wel de handdoek gooien.  De conclusie was dan ook simpel: de stekker er uit trekken en proberen te starten met een propere lei.

Maar om dat te realiseren moet de Antwerpse topclub nog wel wat schuldeisers betalen. “Daarom ook dat we dit seizoen niet starten met een team. We willen eerst alle schulden afbetalen.  Dat samen met het opstarten van een team kan financieel gewoon niet. ”

Verreth ontkende wel dat dit het einde voor Topvolley Antwerpen betekent. “  We willen nu werk maken van een tweede fase om het topvolleybal in Antwerpen te blijven aanbieden.  Een stad als Antwerpen zonder topvolleybal kan niet. “

Maar om dat topvolleybal in Antwerpen in de toekomst te kunnen blijven aanbieden, moet Verreth wel de nodige steun krijgen van de verantwoordelijken van de liga, de andere teams uit de liga A en de Volleybalbond. Zij moeten het idee van Verreth om na één seizoen opnieuw te kunnen starten op het hoogste niveau goedkeuren.

“Het is inderdaad de bedoeling, de hoop dat we één jaar respijt krijgen om alles op orde te stellen. Schuldenvrij worden.  De stad Antwerpen gaf al aan om het verdere herstelplan te ondersteunen. En ook de verantwoordelijken van de liga lijken de Sinjoren één jaar uitstel te willen geven. “

 

Al moet dat laatste vandaag nog door de clubs uit de liga bevestigd worden. “Ik reken op de solidariteit bij deze clubs “ zegt Tim Verreth.

Maar zelfs als hij de steun van de teams uit de liga zou krijgen dan nog moet het Antwerpse plan door de volleybalbond goedgekeurd worden. En daar lijkt men niet direct gewonnen voor dat verhaal.

Algemeen directeur Geert De Dobbeleer was hierin heel duidelijk: “Dat kan zomaar niet, is bij mijn weten niet reglementair. Wij kunnen, moeten onze reglementen toch niet aanpassen omdat een club als Antwerpen het financiële plaatje niet rond wist te krijgen. Kunnen ze dat na een sabbatjaar wel? Dat lijkt me vrij onrealistisch”, klonk het weinig hoopgevend.

Marc Spaenjers , woordvoerder van de liga zag dat lichtjes anders. “Natuurlijk is Antwerpen verantwoordelijk voor wat er gebeurd is. Het heeft na de reeks successen boven zijn stand geleefd. En zit nu op de blaren. Maar de liga kan na toestemming van de gehoorde clubs beslissen om een stamnummer een jaartje in de koelkast te steken om daarna opnieuw op dat hoogste niveau te kunnen starten. Vanuit de liga kan dan aan de volleybalbond gevraagd worden die regel te hanteren. “

Vraag is natuurlijk wel of de volleybalbond gezien de minder positieve relatie met de liga op deze vraag, als ze er al komt, zal in gaan. Antwerpen mag dan al een mogelijk extra reddingsplan hebben, het heeft zijn lot helemaal niet meer in eigen handen . Het zal deze week dan ook afwachten worden met klamme handjes. Ofwel is het definitief voorbij, ofwel grijpt het volgend jaar zijn vermoedelijk laatste strohalm. Het zou een stad als Antwerpen niet echt goed doen mocht het die kans niet krijgen / grijpen.