Tom Boonen neemt pas echt afscheid op 29 april aan het Zilvermeer in Mol

MOL – Kampioenen van vroeger en nu uit de wielersport zakken op zaterdag 29 april af naar Mol om Tom Boonen uit te zwaaien als actief renner. Een nooit eerder geziene sliert vedetten defileert straks aan het Zilvermeer, niet alleen om eer te bewijzen aan de ‘Bom van Balen’ maar ook om drie goede doelen te steunen.

Een klassieker waardig, het ‘plateau’ aan internationale vedetten uit het actuele peloton dat op de laatste zaterdag van april aantreedt voor een wedstrijd van ongeveer 50 kilometer op een circuit van 1 800 meter lengte. Wereldkampioen Peter Sagan voert het deelnemersveld aan, een sterrenparade waarvoor onder meer Philippe Gilbert, Michal Kwiatkowski, André Greipel, Marcel Sieberg, Marcel Kittel, Mark Cavendish, Mathew Hayman en Oliver Naesen present tekenen. Uiteraard ontbreken Tom Boonen zelf en het gros van zijn (ex-)ploegmaats van Quick.Step Floors niet. Kampioenen van gisteren maken de dienst uit in de prelude op de laatste competitiekilometers van Tom Boonen. Wat dacht u van dit rijtje: Peter Van Petegem, Johan Museeuw, Matteo Tossato, Carlos Barredo, Steven de Jongh, Tom Steels, Andreas Klier, Alessandro Ballan, Luca Paolini, Karsten Kroon, Erik Zabel, Kevin De Weert, Paolo Bettini en Alessandro Petacchi?

Tussendoor treden ook de G-Sporters voor het voetlicht. De opbrengst van ‘Tom Says Thanks’ gaat naar drie goede doelen: de vzw Bijs, de werking van de G-Sport in het algemeen en de Witte Mol. VZW Bijs werd in het leven geroepen door ouders van negen kinderen met een verstandelijke en/of motorische beperking met als doel om zelf een nieuwe thuis te creëren voor de kinderen om zo hun toekomst te verzekeren. Bijs symboliseert de gezonde wisselwerking en interactie tussen de thuissituatie en de nieuwe leefomgeving. Wie dat wil kan na afloop van het gebeuren aan het Zilvermeer naar Jeugdcentrum ’t Verschil in Nieuwkerken afzakken waar vanaf 21 uur een fuif wordt georganiseerd ten voordele van de vzw. De Mol biedt verschillende vormen van ondersteuning aan mensen met een beperking. Zowel zorggebruikers met een aangeboren ernstige en/of diepe mentale handicap als mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en kinderen tot 21 jaar met een meervoudige handicap kunnen terecht in het prachtige groen van Galbergen voor verblijf, dagbesteding of begeleiding.

Wie tussen al het sportieve geweld verstrooiing van andere aard zoekt kan terecht bij het grote podium, waar continu muzikale animatie is voorzien. Onder meer ‘local hero’s’ Van Echelpoel zullen Tom Boonen verblijden met de aan hem gewijde song die door Studio Brussel werd gelanceerd: een persiflage van hun eigen Kempische hit: ‘Ziet Em Duun’. De helft van het duo is trouwens tatoeëerder van Tom Boonen. Uit veiligheidsoverwegingen zijn slechts 20 000 toeschouwers toegelaten op de omloop. De laatste wedstrijd van Boonen wordt rechtstreeks uitgezonden door VTM. (EM)

*PROGRAMMA: 13u30 G-Sporters; 14u30 Presentatie oud-kampioenen; 15u Wedstrijd oud-kampioenen over 25 kilometer; 16u30 Presentatie profrenners; 17u20 Wedstrijd profrenners over ongeveer 50 kilometer; 18u40 Huldiging Tom Boonen op strand Zilvermeer; 19u30 Einde.

*Meer info en tickets: www.tomsaythanks.com

Tekst: Edwin Mariën

Foto: François Buyssens

 

 

Geef een reactie

Pin It on Pinterest