Toekomst voor de Waterbus (Antwerpen)

Volgens het Havenbedrijf is deze verbinding op het water een blijver, en nog beter nieuws is dat ze gaan uitbreiden. Volgens havenschepen Annick De Ridder is het een succesverhaal.

Het verkeer in Antwerpen zit potdicht, de files beginnen zeer vroeg en lopen nu heel de dag door tot laat op de avond. Zij die een beetje sportief zijn kunnen gebruik maken van hun fiets. Maar ook velen maken gebruik van het openbaar vervoer. Dat loopt niet altijd even vlot, en dat is niet altijd de schuld van De Lijn. Als alle verkeer stil staat is dat ook meestal voor De Lijn.

De Waterbus is voor velen de redder in nood, met twee lijnen en dertien haltes. Voor woon/werk vervoer is dit de ideële manier om files in de stad te vermijden.

Toekomst:

De Waterbus zou perfect een echte aanvulling kunnen worden voor tram en bus. Eventueel dienen ze de haltes her en der nog aan te passen. Ook wat betaalwijze betreft zou je met een ticket van De Lijn verder kunnen gebruik maken van De Waterbus.

Woordvoerder van De Lijn mevr. Sonja Loos staat niet afkerig om De Waterbus toe te voegen bij de diensten van haar bedrijf.

Onze reportage (deel 1) kan je nog steeds vinden via deze link http://www.sidk.be/sportflash/2019/flash69/#/0

 

 

Reportage Marc Demartin