Titanicrit, goed voor 100 km amusement

Voor de deelnemers aan het VAS Rittensport kampioenschap was het al even geleden dat ze nog de degens kruisten. De vo- rige wedstrijd, de Tierenteynrit in Lauwe, werd immers al begin januari gereden.

De inschrijvingslijst voor de Titanicrit lijkt in sneltempo vol te lopen. In recreatie kan men alvast regerend kampioenen Filip Dewulf en Veroni- que Collie verwachten. Zij zullen echter taaie tegenstanders hebben in Titanic thuisspelers Lizette Brebels en Hugo Bruyneel. Maar er zijn nog meer sterke lokale combinaties in het spel, zoals Erik Druyts en Greta Van Gompel (de winnaars in Lauwe), Staf en Bram Aerts, zoals steeds in de mooi geprepareerde Fiat Coupé, terwijl Francky Meyfroot en het duo Maarten en Stefaan Hoirelbeke de West-Vlaamse eer verder zullen verdedigen.

De klasse Toerisme wordt het strijdperk van de Classic rijders, die nog maar pas de Antwerp Classic afwerkten. Onder hen Guy Agten en Do- miniek Seynaeve met de leuke Datsun 240Z, Rudi Verhaeghe en Jur- gen Mortelé, die weerwraak kunnen nemen voor een Antwerp Classic die hen uit handen glipte het voorgaande weekend. En dan zijn er de streekrijders zoals Gitte De Beuckelaer en Benny Nuyts, Guy Mertens en Kris Dierckx, Jelle De Cnodder en Jonathan Huysmans. Opletten ook voor Tim Claeys en Jorden Boone, die wel eens voor de verrassing kun- nen zorgen met de Porsche 911. Maar uiteraard staan Steven en Jos De Man en de Matra Murena aangeschreven als topfavorieten.

Blijft er nog de klasse Sport, waar Antwerp Classic winnaars Guy en Olivier Dupont het moeten opnemen tegen een keure aan zwaarge- wichten: Patrick Holemans en Johnny Champagne, Anja Seynaeve en Nick Vanoverschelde en vader en zoon Sander en Paul Van den Wyn- gaert. De verrassingen hier kunnen komen van Marjo Massa en Bjorn Vandenholt of van Jelle Campforts en Peggy De Busser, die strijden voor de eigen club, Titanic.

Op zaterdag 31 maart kan men terecht in het wedstrijdcentrum De Notelaar, op de Kattenberg 31 in Kasterlee. Daar gaan om 19u00 de eerste wagens van start voor een rit van ongeveer 100 kilometer, ver- deeld in twee delen. Vanaf 21u50 wordt de start genomen voor het tweede deel van de wedstrijd en omstreeks 23u40 worden de vroege vogels alweer aan de finish verwacht. Later op de avond wordt dan de definitieve uitslag opgemaakt en kennen we de winnaars.

De tussenstanden en alle info: http://www.titanic.be