Timothy Dupont wint millimeterspurt in openingsrit Ronde van Wallonië

ANTWERPEN – Timothy Dupont (Wanty-Gobert) heeft de millemeterspurt aan het einde van de eerste etappe van de 40ste Ronde van Wallonië gewonnen. Uiteraard mocht hij ook als eerste de gele leiderstrui omgorden.

Het regende toen de start werd gegeven in Roeulx. Al vlug ontstond een kopgroep van vier renners: Edward Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise), Samuel Leroux (Natura4Ever-Roubaix Lille Métropole), Nielsen Brochner (Riwal Readynez) en Kevyn Ista (Wallonie-Bruxelles). Dit avontuur eindigde voor de Kruisberg, op minder dan 70 kilometer van de finish. Verschillende andere demarrages waren tevergeefs zodat een compacte groep aan de plaatselijke omloop van 30 kilometer in Dottenijs begon.

Een laatste poging van Abram Stockman, Dries De Bondt en Baptiste Planckaert, werd iets voor de laatste kilometer ongedaan gemaakt. Timothy Dupont won nipt de spurt voor Roy Jans en de Italiaan Jakub Mareczko (CCC), meteen zijn eerste overwinning van het seizoen.

Timothy Dupont: ‘Het was heel close. Dankzij prima werk van Boris Vallée zat ik goed geplaatst. Ik koos het wiel van Mareczko en zijn CCC-treintje. Op 200 meter van de streep zette ik aan en ik voelde Roy Jans helemaal op het einde terugkeren. Om te winnen moest ik een flinke jump plaatsen. Ik ben heel blij. Door spierpijn kon ik niet naar de Tour gaan. Maar nu zijn de problemen opgelost. Ik bereidde het tweede deel van het seizoen voor met een stage en dat werpt nu zijn vruchten af. Voor het klassement hebben we andere renners, zoals Loïc Vliegen, maar dit is een goed begin voor de ploeg. Mijn doel in het tweede deel van het seizoen is om zoveel mogelijk te winnen en mijn team UCI-punten te schenken.’ (EM/Sporza/ Foto TRW Organisation)

 

Pin It on Pinterest