Tielt is zaterdag gastheer voor de Vlaamse judokampioenschappen

TIELT – De Vlaamse Judofederatie (VJF) organiseert op zaterdag 14 oktober in samenwerking met Judoclub Tielt en ondersteuning van de stad Tielt, net als vorig jaar, de Vlaamse kampioenschappen judo voor +21-jarigen in het sportcomplex De Ponte. Door de positieve samenwerking met zowel de club, de stad als de provincie, werd het contract verlengd tot minstens 2020.

In elke Vlaamse provincie streden judoka’s stevig voor de provinciale titels. De medaillewinnaars zijn meteen ook geselecteerd voor dit Vlaams kampioenschap. Sporthal De Ponte biedt alle faciliteiten die nodig zijn om het Vlaams kampioenschap in goede banen te leiden. Judoclub Tielt staat met een groot team van vrijwilligers mee in voor de organisatie van dit kampioenschap en kan rekenen op de steun van de stad. Bovendien worden een aantal leden van het nationale team en topjunioren verwelkomd. De beste vier judoka’s van iedere gewichtsklasse zijn geplaatst voor het Belgisch kampioenschap dat op 4 november plaatsvindt.

Het belooft een schitterend tornooi te worden met Vlaams topjudo. Wie graag deze wedstrijden wil bijwonen, kan vanaf 9u30  terecht in het sportcomplex De Ponte aan de Sportlaan in Tielt. De wedstrijden beginnen voor de vrouwen om 10 uur. Aansluitend gaan de mannen aan de slag. De finales worden in de namiddag één voor één afgewerkt per gewichtsklasse. Hierdoor kan het publiek elke finale volgen. 

Tekst: Edwin Mariën
Foto: VJV