Antwerpen Ladies pakt overtuigd zege in derby tegen Amigos

Antwerpen Ladies pakt overtuigd zege in derby tegen Amigos Antwerpen Ladies – Amigos 3-0 De thuisploeg die in de heenwedstrijd een pak voor de broek gekregen had van de bezoekers, gaf twee sets volleyballers en won die sets ook op overtuigende wijze. In de derde set leek Antwerpen de buit bij 24-19 binnen te hebben, maar het liet de bezoekers nog langszij komen en moest zelfs nog een serval wegwerken.

Manager Jean- Marie Van Kerkhove liet dan ook een zucht van verlichting wanneer uitblinker Valencia de beslissende bal tegen de grond knalde.

Antwerp Ladie in topvorm
Sara Valencic was ongrijpbaar en toonde haar talent, ze was te sterk voor de tegenstrever.

“Dit was inderdaad een wedstrijd die we wilden winnen. We hadden nog wat goed te maken na de heenwedstrijd waarin we net in Amigos onze slechtste wedstrijd speelden. Het feit dat het dan ook nog eens een derby was zorgde ook voor extra motivatie. Ook de aanwezigheid van ATV en Sporza en het ingerichte business-evenement maakten dat ik hoopte op een degelijke prestatie. En de meiden hebben me niet teleurgesteld, al speelden we nu niet echt een fantastische wedstrijd. Typisch was het einde van de wedstrijd waar we in de slotfase de focus wat kwijt waren en Amigos nog kansen gaven. Niet omdat zij zo goed waren, maar gewoon omdat wij toen iets te veel fouten maakten. gelukkig liep alles nog goed af.”

Valerie El Housine was met 10 punten de betere aanvalster.
Valerie El Housine was met 10 punten de betere aanvalster.

Bezoekende ploeg stond onder druk, enkel de laatste wedstrijd werd spannend dat zie je ook aan de cijfers 30-28. Valerie El Housine was met 10 punten de betere aanvalster.