Thriller tussen Antwerp Phantoms en Amsterdam Tigers, wedstrijd met een staartje?

Een thriller van formaat, dat kregen de talrijke supporters op ijsbaan Ruggeveld te zien tussen de thuisploeg Antwerp Phantoms en bezoekers Amsterdam Tigers. Een belangrijke wedstrijd trouwens want de Antwerpenaren staan net achter de Amsterdammers in het klassement van de BeNeLiga, respectievelijk op de negende en achtste plaats. Winst voor Phantoms zou betekenen dat de Antwerpenaren naar die o zo belangrijke achtste plaats klimmen en zich zo een comfortabelere positie aanmeten voor de play-offs (acht best geplaatste teams). Het liep echter niet als gewenst. Phantoms trad in het krijt met een gehavend team getekend door blessureleed van enkele sterkhouders en dat werd uiteraard gevoeld op het ijs. Amsterdam nam snel de leiding in de eerste helft van de eerste periode, maar Phantoms kan terugprikken met een onwaarschijnlijke mooie breakaway van Kenneth Pittoors die helemaal alleen de Amsterdamse goalie verschalkt. Phantoms keert na de eerste break zelfzeker terug op het ijs en met resultaat. Halverwege de tweede periode staan de 2-2 cijfers op het scorebord. De bezoekers blijven echter het doel van Mike Jansen bestormen en knallen snel twee keer achter elkaar de puck in de Antwerpse netten. Het team van Coach Rombouts geeft zich echter niet gewonnen en zoekt opnieuw aansluiting. Een wedstrijd op het scherp van de snee. Beide teams benutten een powerplay ten volle en met 3-5 op scorebord vertrekken de spelers voor een tweede break naar de kleedkamer. Phantoms blijft op zoek gaan naar de gelijkmaker en luttele seconden in de derde periode verschalkt Van Noten Jr. opnieuw de Amsterdamse goalie. Met amper 2 minuten nog op de klok beslissen de bezoekers echter wedstrijd. Eindscore: 4-6 (1-2; 2-3;1-1) met doelpunten van Pittoors, Theunis, Mravec en Van Noten Jr.
Wedstrijd met een staartje? Achteraf bleek dat Amsterdam twee niet-speelgerechtigde spelers op het ijs had opgesteld die dan ook nog 2 doelpunten hebben gescoord. Ongetwijfeld voer voor de wedstrijdcommissie …

Jeugd- en lagere reeksen

DIV1 wint in Luik met 5-7 vs. Bulldogs Liège. DIV3 verliest in Charleroi met 18-0 van Red Roosters. U16 wint op Ruggeveld met 7-4 vs. Herentals HYC. U14 verliest op Ruggeveld met 1-10 vs. Mechelen Sharks. RECs wint op Ruggeveld met 8-0 vs. Turnhout Turtles.

Wedstrijden op ijsbaan Ruggeveld 20 & 21 januari

20 januari
U16 – 17h45 – Deurne – Antwerp Phantoms vs. Mechelen Sharks
BNL – 20h30 – Deurne – Antwerp Phantoms vs. Zoetermeer Panters

21 januari
DIV3 – 12h15 – Deurne – Antwerp Phantoms vs. The Bone Crushers Maaseik
DIV1 – 20h30 – Deurne – Antwerp Phantoms vs. Mechelen Sharks

Antwerp Phantoms op verplaatsing 20 & 21 januari

20 januari
U14 – 09h40 – Leuven – Leuven Chiefs vs. Antwerp Phantoms

21 januari
U12 – 17h30 – Turnhout – Turnhout Tigers vs. Antwerp Phantoms
BNL – 20h00 – Herentals – Herentals HYC vs. Antwerp Phantoms

Pin It on Pinterest