Terra Nova viert tiende verjaardag met wedstrijd


Alleen tienjarigen mogen deelnemen aan jubileumwedstrijd zomerprogramma provincie

Het avontuurlijke zomer-programma van de provincie Antwerpen Terra Nova blaast deze zomer 10 kaarsjes uit. Ter gelegenheid van deze verjaardagseditie organiseert de provincie Antwerpen een wedstrijd voor iedereen die ook 10 jaar wordt in 2017. In de prijzenpot zit onder andere een overnachting op camping Vrijbroek. Een klas met 21 enthousiaste 10-jarigen van de Victor Van de Walle basisschool uit Mechelen deed op donderdag 18 mei aan pop-up camping Vrijbroek meteen een gooi naar de prijzen. Meedoen met de wedstrijd kan van 18 mei tot en met 29 juni 2017, 12 uur ‘s middags.

Meedoen?
Gedeputeerde Inga Verhaert legt uit hoe het werkt: “De provincie nodigt iedereen die dit jaar ook 10 jaar wordt, uit om een leuk filmpje te maken. In dat filmpje van maximum 30 seconden en 60 MB kunnen jongens en meisjes laten zien hoe je dicht bij huis een avontuurlijke vakantie kan beleven. Een zomervakantie dichtbij huis, dat is dan ook waar Terra Nova ook in 2017 voor staat. Na het beantwoorden van de schiftings- en kennisvraag en het lezen en zich akkoord verklaren met het wedstrijdreglement, kan je een filmpje uploaden via de wedstrijdpagina van www.terranova.be.” Het spreekt voor zich dat de 10-jarigen, eerst even de toestemming van hun ouders of voogd vragen.

Winnen?
Een jury kiest de drie beste filmpjes. Bij twijfel beroept de jury zich op de kennis- en schiftingsvraag. De filmpjes van de drie winnaars worden gepost vanaf 3 juli 2017 op de Facebookpagina van de provincie Antwerpen. Het filmpje met de meeste likes op vrijdag 7 juli 2017 om 10 uur wint een overnachting voor vier personen in een boompit. Het filmpje dat de tweede meeste likes verzamelt, wint een overnachting voor vier personen op camping Vrijbroek. Het filmpje met de derde meeste virtuele duimpjes wint vier tickets voor een openluchtfilm in Arboretum Kalmthout of Kamp C in Westerlo.

Ticketverkoop Terra Nova
Sinds 17 mei kan je tickets boeken voor alle Terra Nova-activiteiten en overnachtingen via www.terranova.be/tickets/. Twee dagen na de start van de ticketverkoop zijn de ezelcruise in domein de Merode en expeditie HertiZon in juli al volledig uitverkocht. In totaal werden er tijdens de eerste 2 dagen al 350 tickets verkocht. Ook pitkamperen en overnachten in een cocoon tussen de bomen in Arboretum Kalmthout doen het opvallend goed.


Camping Vrijbroek
Wie geniet van slapen in een tent, kokkerellen op een houtvuur, ’s avonds naar de sterren kijken en vertellen of zingen bij het kampvuur, kan een overnachting boeken op camping Vrijbroek. Dit is één van de vijf nieuwe logeerarrangementen van Terra Nova 2017.
De camping opent zijn deuren één keer in juli en één keer in augustus. De eendagstoeristen komen ‘s middags toe en zetten eerst hun tent op. De ploeg van het Vrijbroekpark stelden samen met in2nature een interessant programma samen met onder andere koken op een houtvuur, bushcraft, wildfulness, avondlijke speurtocht op zoek naar vleermuizen en nachtvlinders, vroegevogelwandeling, locatietheater, vertellingen en muziek. De volgende dag verlaten de kampeerders de pop-up camping na het ontbijt.

Hits: 172