Team BELGYM wint Team Challenge in Stuttgart

 

In Stuttgart (GER) ging afgelopen dagen de Team Challenge competitie door. Na een zeer sterke kwalificatie van de meisjes gaat het team als 1ste naar de finale. Vandaag knalden de meisjes opnieuw!

 

Het meisjesteam, bestaande uit Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Rune Hermans (Gym Haacht), Axelle Klinckaert (GymMAX), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) en Senna Deriks (Gymgroep A.S.) turnde zich gisteren als 1ste naar de finale. Na een zeer sterke kwalificatie turnden ze een totaalscore van 157.500 punten bijeen. De Japanse en Duitse meisjes volgden hen op.

Vandaag, 17 maart stond de finale op de agenda. De prima vloeroefening van Axelle (12.833 punten), de mooie balkoefening van de meisjes en de klasse oefening van Nina aan de Brug met monsterscore van 15.033 punten vielen in de smaak van de jury. Met een totaalscore van 156.463 punten winnen de meisjes uiteindelijk met een mooie voorsprong de competitie. De Zwitserse meisjes volgen met 153.129 punten en Japan vervolledigt het podium met 151.663 punten.

De meisjes zetten het Internationale seizoen van 2018 in met een knal!

Tekst: Elien Van Deynse
Foto: Gymfed.be