Tachina Peeters 4de op EK in Baku

De laatste en grote finale dag van het Europees Kampioenschap TU-TRA-DMT in Baku zit erop! Het schema zat goed vol voor onze Belgische gymnasten met finales in het synchroonspringen, juniores Tumbling, seniores vrouwen DMT, seniores vrouwen Tumbling en mannen DMT. Het einde van de dag werd bekroond met een 4de mooie finale plaats voor Tachina Peeters!

We begonnen de ochtend met de finale Trampoline synchroon voor het juniores jongensduo Günay Kusdemir (Rust Roest Brugge) en Darwin Billet (Lenig & Vlug Beveren-Leie). Zij konden zich gisteren als 5e plaatsen tijdens de kwalificaties. Ondanks de mooie sprongen van zaterdag, eindigden ze vandaag op de 7de plaats met 38.450 omwille van een klein foutje op het eindje van de routine.

Hierna volgde de finale voor juniores Tumbling waarbij Anna Buyens (Gympuls Essen) in actie kwam. Een mooie 1ste reeks van 31.000 en een nog betere 2e reeks van 31.200 brachten haar op een totaalscore van 62.200 en een welverdiende 6e plaats in de eindranking.

Na de middag was het de beurt aan senior Anna Hulsens (Turnkring Altis Hulshout) tijdens de finale DMT. Na een goede eerste sprong van 32.600, ging het bij de tweede jammer genoeg even mis bij de landing. Ze eindigde 7de in de finale.

Vervolgens betrad Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen) de wedstrijd vloer tijdens de finale DMT bij de mannen. De eerste reeks leverde hem een mooie score op van 34.000. Bij de tweede doorgang ging het helaas ook mis en hij eindigde als 6de.

Dan was het moment aangebroken waar we allemaal naar uitkeken: de finale met onze Tumblingfavoriet Tachina Peeters (Gymplus). De eerste knappe reeks van 35.200 en tweede van 33.900 brachten de totaalscore op 69.100! Een sterke prestatie en mooie vooruitgang ten opzichte van het vorig wereldkampioenschap in Sofia (BUL) in 2017 waar ze als 6de eindigde met 66.000 punten. Het jaar daarvoor behaalde ze een score van 66.500 en een mooie 4de plaats op het EK in Valladolid. Ook dit jaar eindigt Tachina 4de, op 0.100 van het brons.

Tekst: Sarah Leunens
Foto: Gymfed

Hits: 215