Sven Vermant nieuwe trainer bij Waasland Beveren

Waasland-Beveren heeft een nieuwe hoofdcoach aangetrokken. Sven Vermant (°04/04/1973) wordt de nieuwe oefenmeester van geel en blauw. Hij leidt vrijdag(5/1/2018) zijn eerste training op de Freethiel, één dag later (6/1/2018) zal hij samen met de groep op winterstage naar San Pedro del Pinatar vertrekken.

Vermant is natuurlijk het meest bekend als speler van Club Brugge. Hij startte echter zijn professionele carrière als speler van KV Mechelen. Bij Malinwa trok hij na 21 wedstrijden en vier doelpunten de deur achter zich dicht om voor blauw-zwart te gaan voetballen. Daar speelde hij in totaal 243 matchen en deed hij 68 keer de netten trillen. Het leverde hem in 2001 een knappe transfer op naar Duitsland. Hij ging toen bij Schalke 04 aan de slag. Na drie mooie jaren (98 wedstrijden, zes doelpunten) ging hij opnieuw op Jan Breydel aan de slag. In 2008 besloot hij uiteindelijk zijn actieve profcarrière af te sluiten bij FC Knokke, in 2010 hing hij ook daar zijn schoenen aan de haak. In zijn voetbalcarrière verzamelde Vermant bovendien 18 caps voor de nationale ploeg

.

In 2009-2010 startte hij zijn trainersloopbaan bij Club Brugge als jeugdtrainer. Een jaartje later werd hij meteen beloftetrainer. Dit seizoen was hij trainer van het B-elftal van blauw-zwart. Nu krijgt hij dus zijn kans als hoofdtrainer bij een eerste klasse club.

Sven Vermant is opnieuw een jonge, Belgische trainer die zijn kans krijgt om door te groeien bij Waasland-Beveren. Hij zal het project, dat begin dit seizoen werd ingezet, verderzetten. Uiteraard zal hij ook zijn eigen kruiden en accenten daaraan toevoegen. Als speler verzamelde hij de nodige nationale én internationale bagage om deze groep naar een hoger niveau te tillen; ook als trainer bewees hij al goed werk te leveren.

Voorzitter Dirk Huyck: “We willen op de Freethiel op lange termijn werken, dat is al een tijdje duidelijk. Sven heeft ook veel goesting om zich in ons project te storten. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit opnieuw een succesverhaal wordt.”