Sven Jaecques: ‘Wisten dat we een stevige tegenstander zouden loten’

ANTWERPEN – Vanmiddag werd in het Zwitserse Nyon geloot voor de derde voorronde van de Champions League en de Europa League.
 
Club Brugge neemt het in de CL-voorronde op tegen Dinamo Kiev. Club speelt de heenwedstrijd in eigen stadion op 6 of 7 augustus, de terugmatch is een week later.
 
Antwerp speelt in de derde voorronde van de Europa League tegen Viktoria Pilzen of Olympiakos. Als AA Gent Viitorul uitschakelt in de tweede voorronde, treft het Larnaca of Levski Sofia.
Sven Jaeques, general secretary van Antwerp: ‘Sportief gezien wisten we dat we een stevige tegenstander zouden loten, aangezien we geen reekshoofd waren. Zowel Olympiakos Piraeus als Viktoria Plzen hebben afgelopen seizoen in de Europese competitie mooie resultaten geboekt. Viktoria Plzen won onder meer van AS Roma in de Champions League en Olympiakos schakelde AC Milan uit in de poulefase van de Europa League.’
 
‘Anderzijds geloven we gewoon ook in de sterkte van ons team en gaan we voluit onze kans. Voor onze supporters wordt het ongetwijfeld een mooie affiche, tegen één van de twee traditieclubs met een mooie staat van dienst. Na 22 jaar zonder Europees voetbal kijken we enorm uit om deze dubbele confrontatie en zijn we vooral heel trots dat we zo snel terug aan de poort van de Europa League staan.’
 
De thuiswedstrijd vindt plaats op donderdagavond 8 augustus. Jaeques: ‘Als familieclub willen we graag zoveel mogelijk supporters op de been brengen. Daarom hanteren we democratische prijzen voor deze wedstrijd. Meer praktische informatie volgt van zodra we duidelijkheid hebben over wie onze tegenstander wordt.’ (EM/ Foto Logo Plzen Twitter)
.
 

Pin It on Pinterest